Disset dels pacients de coronavirus detectats amb els tests d’anticossos ja tenen l’alta

El Govern rebaixa la xifra de casos trobats amb el cribratge de 81 a 71 per un “error d’encreuament de les dades” d’una epidèmia que segueix evolucionant de forma positiva

El darrer pacient Covid de l'UCI abandona el servei entre aplaudiments dels sanitaris.
El darrer pacient Covid de l'UCI abandona el servei entre aplaudiments dels sanitaris. SAAS

El Govern ha rebaixat a 71 el nombre de casos de coronavirus detectats gràcies al cribratge a la població amb una doble ronda de tests d’anticossos. Fa uns dies es va indicar que havien estat 81, però s’ha indicat que es va donar una xifra superior per un encreuament erroni de dades. D’aquests, 17 ja tenen l’alta. Aquests pacients s’han de sumar als 763 comptabilitzats via el sistema sanitari des de l’inici de la pandèmia, xifra que una jornada més no s’ha incrementat.

L’estudi d’anticossos va finalitzar el dimecres amb la segona ronda, que ha permès realitzar 67.053 tests entre la població en general més 1.273 als professionals de l’àmbit sanitari. En total, un miler menys que la primera tanda, fet que, en part, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha atribuït al fet que molts temporers han deixat el país entre una i altra fase del programa.

Els primers resultats indiquen que només un 8,5% de les persones que s’han fet la prova presenten anticossos de la Covid-19, siguin IgG, IgM o totes dues. Per tant, un 91,5% no ha tingut contacte, o almenys no ho demostra, amb la malaltia. El programa ha permès detectar 71 persones contagiades amb el coronavirus però que, o bé presentaven pocs símptomes o directament no en tenien. La xifra ha estat rebaixada amb relació a la donada fa uns dies (81), fet que Benazet ha atribuït a “un error en l’encreuament de dades”. En tot cas, de tots ells, 17 ja tenen l’alta mèdica.

casos totals coronavirus 28 maig

Aquests s’hauran d’acabar sumant al total de casos que s’ha anat actualitzant des de l’inici de la pandèmia, que fa dies que es mantenen en 763. En les darreres hores no s’ha detectat cap de nou. D’ells, 31 continuen encara actius, dos menys que ahir, fet que es trasllada en el mateix increment de recuperats, que ja són 681.

També continuen incrementant-se els dies sense que s’hagi de lamentar cap víctima mortal com a conseqüència d’epidèmia. Per tant, es mantenen en 51. Això situa la taxa de letalitat en el 6,68% si es tenen en compte només aquests casos i en el 6,11% si s’hi afegeixen els detectats amb el cribratge poblacional.

nous casos coronavirus 28 maig

A l’hospital ja només queden quatre pacients amb Covid-19. Cap d’ells a la unitat de cures intensives (UCI). De fet, el darrer dels pacients que hi havia estat ingressat al servei amb la malaltia i que fa dos dies que ja es considerava curat ha pogut ser traslladat també a planta.

Pel que fa als col·lectius professionals, entre els 31 casos actius encara hi ha set sanitaris. També queda un membre dels cossos especials.

casos actius coronavirus 28 maig

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending