El clam perquè la gent se sotmeti a proves de la Covid ‘omple’ el CAP de la Sardana

L’espai habilitat a la caserna de bombers per extreure mostres per ser analitzades sota el sistema TMA s’estrena a molt bon ritme

Extracció de mostres a la caserna de bombers.
Extracció de mostres a la caserna de bombers. SAAS

L’estrena del reactivat ‘stop lab’ del parc centrals dels bombers, a Santa Coloma, ha de contribuir a facilitar l’elevat nombre de proves de detecció ràpida del coronavirus que s’estan fent. La crida de les autoritats a sotmetre’s a analítiques en cas de dubte ha portat, no ben bé a col·lapsar, però sí a ‘omplir’ el CAP de la Sardana, que fins ara s’havia habilitat com a centre d’extracció de mostres. Des de fa un parell de dies s’estan donant cites per a partir de dilluns que ve.

I és que si es vol anar al centre de la parròquia, trobar un forat a l’agenda de les extraccions de mostres per analitzar sota el sistema TMA està sent més complicat. L’estrena de l’espai situat a la caserna de bombers hauria de contribuir a desembussar tot plegat. Inicialment, el ministeri de Salut creu que amb l’habilitació de nou de l’‘stop lab’ de Santa Coloma es podrà passar d’una capacitat de 800 proves a la setmana a 2.000.

Aquest dijous sol, entre el CAP de la Sardana i la caserna de bombers s’havien citat a 138 persones, un molt bon ritme que, ara per ara, no espanta els responsables de Salut tot i l’increment de volum de feina que comporta. La idea, ho ha remarcat el titular ministerial els darrers dies, és “cribrar, cribrar i cribrar”.

Etiquetes

Comentaris

Trending