La cita per a vacunar-se baixa ja fins als 34 anys i es preparen protocols per a la dosi infantil

Amb la publicació del decret de preus per les proves diagnòstiques es regularitza la situació en relació a aquelles persones que visiten el Principat i s’han de sotmetre a un test d’antígens o una TMA

Persones fent cua per vaccinar-se a l'antiga plaça de braus.
Persones fent cua per vaccinar-se a l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

Salut està convocant ja ciutadans de fins a 34 anys perquè acudeixen a la plaça de braus a inocular-se la tercera dosi de la vacuna contra la Covid. El fet que hi hagi tantes persones contagiades està fent que s’hagi avançat molt quant a l’edat, malgrat que posteriorment caldrà repescar totes aquelles persones que per la infecció no es puguin vaccinar ara.

El ministeri preveu que a final d’aquest mes, tota la població subjecta de ser vacunada amb la tercera dosi que vulgui rebre-la i estigui en disposició de fer-ho ho hagi pogut fer. Per ara, s’han administrat ja 139.231 vacunes, de les quals 57.615 corresponen a la primera dosi, 56.520 a la segona i 25.096 a la tercera. Això suposa que un 81,3% de la població vacunable ja ha rebut la pauta completa si com a tal es té en compte haver rebut les dues primeres dosis.

Paral·lelament, Salut està treballant “de manera intensa”, segons la secretària d’Estat, Helena Mas, perquè arribin tan aviat com sigui possible al Principat les dosis infantils de la vacuna contra el coronavirus. Ara per ara, no hi ha data per a iniciar aquesta vaccinació, als menors de dotze anys, tot i que s’estan preparant els protocols per fer-ho. En el cas dels menors es manté sols la recomanació sempre deixant llibertat absoluta als progenitors perquè adoptin la decisió que creguin escaient.

Les proves de detecció de la malaltia es fan a l'antiga plaça de braus.

Relacionat

Govern ‘torna a cobrar’ les proves diagnòstiques de Covid als turistes

Mas ha explicat també que amb la publicació aquest dimecres d’un decret al BOPA que estableix els preus -40 euros les TMA, 5 euros els TRA- de les proves diagnòstiques per a les persones no residents al Principat i que tampoc hi treballin que s’hagin de sotmetre a algun control pel motiu que sigui es “regularitza” una situació que havia quedat amb una mena de buit legal.

Comentaris (5)

Trending