El centre de vacunació ‘creix’ per poder vaccinar fins a 2.000 persones diàries

Govern espera les primeres dosis infantils aquest gener tot i que no hi ha data encara per poder començar a injectar el fàrmac anti-Covid per als menors de dotze anys

Una imatge de l'exterior del centre de vacunació.
Una imatge de l'exterior del centre de vacunació. Toni Solanelles

El centre de vacunació ha posat en marxa aquest dilluns algunes adaptacions, que suposen essencialment disposar de més taules, per tal d’agilitzar la vaccinació de la ciutadania quant a la tercera dosi. La plaça de braus està capacitada, ara, per injectar vacunes anti-Covid a 2.000 persones cada dia. Els responsables sanitaris volen accelerar al màxim la inoculació de la població davant l’avenç significatiu de la variant Òmicron.

De fet, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha afirmat que el ministeri espera que abans de final d’aquest mes tota la població vacunable de la tercera dosi hagi ja rebut la injecció corresponent. Ara mateix, el fet que hi hagi tants contagiats el que està fent és que es baixi més ràpid d’edats. No obstant, posteriorment s’hauran de repescar aquelles persones que no hagin pogut ser vacunades per haver emmalaltit.

El Govern també espera, o almenys així ho ha dit Mas, que abans no acabi aquest gener arribin les primeres dosis infantils de la vacuna contra la Covid. Ara per ara, però, no hi ha encara programada -ni tan sols es preveu- la injecció per a menors de dotze anys. En aquest cas serà només una recomanació. I els pares que ho trobin escaient podran sol·licitar que els seus fills siguin vaccinats.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending