Els casos de coronavirus es mantenen congelats per cinquè dia consecutiu

El Govern valora positivament l’evolució de l’epidèmia però fa una crida a no confiar-se perquè la malaltia “no ha desapregut”

Mas i García, durant la roda de premsa.
Mas i García, durant la roda de premsa.

Per cinquè dia consecutiu, el nombre de casos detectats de coronavirus -sense comptar els que s’han trobat a partir del programa de cribratge massiu- es manté en 761 des de l’inici de la pandèmia. L’evolució, per tant, continua sent positiva, com també ho marquen les corbes epidemiològiques, fet que permet disminuir de forma important la tensió sobre el sistema sanitari. Des del Govern, però, es continua fent una crida a la prudència perquè “el virus no ha desaparegut”.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, i la metgessa de Salut Publica, Mireia Garcia, han estat les encarregades d’actualitzar el balanç sanitari de la crisi provocada per la Covid-19. Es mantenen 761 casos detectats, el que suposa cap nou positiu en els darrers cinc dies. A aquests pacients, caldria sumar els que han estat trobats arran del programa de tests massius (47 fins dilluns).

D’aquest total, ja només 82 es consideren actius, quatre menys que ahir. Són els quatre que han passat a figurar com a curats: 628. La millor notícia, sense cap mena de dubte, és que no s’ha de lamentar cap nova defunció. Per tant, el nombre de morts provocats pel coronavirus a Andorra segueix en 51. El balanç s’ha fet després d’haver rebut els resultats de fins a 177 proves PCR, dels quals només una ha estat positiva.

casos coronavirus 19 maig 

La bona evolució de l’epidèmia permet relaxar de forma important el sistema sanitari. A l’hospital ja només queden sis pacients, dels quals únicament un a la unitat de cures intensives (UCI) on ja hi ha més malalts per altres patologies que no pas per Covid (un amb coronavirus per dos amb altres afectacions).

A la planta medicalitzada del Cedre continua també baixant el nombre de padrins ingressats. Ara n’hi ha nou, dels quals cinc provenen d’altres residències -bàsicament Clara Rabassa i Salita). Tres d’ells es troben ja en fase de convalescència. Quan els arribi una segona PCR negativa obtindran l’alta mèdica.

Entre els col·lectius professionals, dos sanitaris més han superat ja la malaltia. Per tant, només queden vint actius. Dos dels encara malalts pertanyen als cossos especials.

nous casos coronavirus 19 maig 

Davant aquestes dades, i les dels darrers dies, García ha destacat que “es manté la tendència” i, sobretot, que “no s’estan observant canvis tot i les excepcions impulsades”. Malgrat això, l’advertència és clara: “el virus no ha desaparegut però es transmet de manera menor”. Per tant, toca ser “encara molt curosos perquè encara hi és; no l’hem eliminat”.

La metgessa considera que les dades “s’ha de valorar positivament” i que es pot dir que “estem a final d’aquest brot”. Ara bé, caldrà ser especialment vigilant davant possibles nus brots. “Hem de seguir amb la vigilància per actuar el més ràpid possible”, ha indicat.

casos actius coronavirus 19 maig 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending