Canillo manté tancats el servei ‘Com a casa’ i el centre de padrins “per prevenció”

Les activitats es van aturar fa una setmana després de la defunció d’una veïna de la parròquia contagiada de Covid i que era usuària dels equipaments

El servei 'Com a casa' està ubicat a l'edifici Perecaus.
El servei 'Com a casa' està ubicat a l'edifici Perecaus. ARXIU

El comú de Canillo manté tancats i sense data de reobertura el servei ‘Com a casa’ i el centre de padrins. La clausura d’aquests dos serveis ja fa una setmana llarga que es va comunicar als usuaris habituals, als quals se’ls va anunciar que l’aturada es duia a terme de manera preventiva i sense que hi hagués una nova data prevista per reobrir les dues activitats, situades en espais diferents. El tancament es va anunciar l’endemà que es confirmés que una veïna de la parròquia que almenys de tant en tant acudia als serveis havia mort essent contagiada de Covid.

El tancament dels serveis situats a l’edifici Perecaus i al sociocultural, a l’antic comú, es va decretar el 23 de novembre. Des de llavors els dos espais estan fora de servei i segons les fonts comunals consultades tot respon a prevenció. El cert és, però, que s’haurien detectat alguns positius al tomb de persones vinculades amb aquells espais. De fet, fins i tot assistents a l’acte que hi havia hagut una setmana abans de la clausura al ‘Com a casa’, en presència de la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, acabarien donant positiu de coronavirus dies més tard.

El que hauria estat determinant, segons fonts no oficials, hauria estat la malaurada defunció d’una dona amb diverses patologies prèvies però que en contagiar-se de Covid va accelerar les seves dolences i va acabar morint el dia abans de la clausura. Havia estat dies abans als dos centres tancats i va ser comptabilitzada com la víctima 131 de la pandèmia.

Comentaris

Trending