Benazet afirma que s’ha trobat la fórmula per als preus dels tests d’antígens

El ministre no ha avançat en quin sentit podrà anar la solució, però sí que requerirà un nou decret i que podria estar definida la setmana vinent

Test ràpid d'antígens.
Test ràpid d'antígens. arxiu

La baixada dels preus dels tests d’antígens a Espanya fins als 2,94 euros ha suposat un mal de cap per a les farmacèutiques andorranes. Enfront d’aquesta decisió, el ministeri de Salut va engegar una taula de treball amb el Col·legi de Farmacèutics per tal de trobar una solució. Aquest divendres, el titular de la cartera, Joan Martínez Benazet, ha afirmat que, aparentment, ja s’hauria donat amb la manera de solucionar la problemàtica.

La fórmula per al preu dels tests d’antígens a Andorra, per tant, ja estaria a la taula del departament de Salut. Tot i això, Benazet no s’ha volgut mullar ni ha ofert més detalls. Fa uns dies ja va avançar que no necessàriament hauria de passar per una disminució de l’import. Aquest divendres ha afirmat que, aquesta aparent solució “facilitarà l’accés a uns preus molt assequibles a tota la ciutadania”.


L’única informació que el ministre ha facilitat és que es tractaria d’un mecanisme de distribució dels tests d’antígens que es posaria a l’abast de tothom. Aparentment, la decisió requerirà un nou decret, que s’hauria de posar en marxa la setmana vinent. De moment, les farmàcies no s’han mostrat gaire receptives a una baixada dels preus que suposi una pèrdua de diners molt elevada.

Comentaris (4)

Trending