Arriben a Andorra les primeres vacunes contra la Covid

Procedents del laboratori que Pfizer té a Madrid, un miler de dosis del vaccí ja és a les instal·lacions hospitalàries per iniciat aquest dimecres la campanya de vacunació

https://youtu.be/NiLIgxqxIkA

Ara sí. Les primeres vacunes contra el coronavirus ja estan al Principat. Procedents del laboratori que Pfizer té a Madrid, un miler de dosis d’una han arribat aquesta tarda a l’hospital de Meritxell. Un servei de transport preparat per a l’ocasió les ha entregat poc abans de les 7 de la tarda. A partir d’aquest dimecres s’iniciarà la campanya per administrar-la, començant per sanitaris i residents tant del Cedre com de Clara Rabassa.

Feia dies que l’escena que s’ha viscut a l’entrada del servei d’urgències de l’hospital s’esperava amb ganes. Inicialment, s’havia anunciat que les primeres vacunes estarien al Principat poc després que les tinguessin Espanya i França. Finament, problemes burocràtics ho han acabat endarrerint fins aquest dimecres. Un cop solucionats, la publicació del conveni entre Andorra i Espanya al BOPA aquest matí ha desbloquejat l’enviament. Un vehicle les ha recollit pel matí a Madrid i les ha transportat cap a l’hospital.

Hi havia expectació, lògicament, a la porta del centre sanitari. Els periodistes convocats han hagut d’esperar una bona estona fins a l’arribada del vehicle, que s’ha acostat a l’hospital pel carrer Sant Andreu. A la porta de l’hospital esperava la cap del servei de farmàcia, la doctora Elvira Gea. Ha estat ella l’encarregada de rebre la comanda, de signar la documentació i d’entrar la capsa amb la nevera -cal recordar que les vacunes de Pfizer s’han de conservar a temperatures molt baixes (70 graus negatius)- amb les mil dosis.

Ràpidament, amb tot just uns segons perquè es pugui immortalitzar el moment històric, el paquet ha estat entrat a l’hospital cap al servei de farmàcia. Allà, en un equipament especialment preparat, es guardaran fins que aquest dijous es treguin les primeres dosis que s’inocularan a Andorra. La campanya començarà entre sanitaris i residents del Cedre i de Clara Rabassa.

A Madrid queda un altre paquet de mil dosis reservat per a Andorra. Seran les que suposaran la segona tongada, d’aquí a unes setmanes, per als primers vacunats. Aquesta és la que eleva per sobre del 90% l’eficàcia del vaccí de Pfizer. A partir d’aquí, Espanya anirà fent més entregues en funció del subministrament que li vagi proporcionant la farmacèutica.

Comentaris (13)

Trending