Arriben a Andorra les primeres vacunes contra la Covid

Procedents del laboratori que Pfizer té a Madrid, un miler de dosis del vaccí ja és a les instal·lacions hospitalàries per iniciat aquest dimecres la campanya de vacunació

https://youtu.be/NiLIgxqxIkA

Ara sí. Les primeres vacunes contra el coronavirus ja estan al Principat. Procedents del laboratori que Pfizer té a Madrid, un miler de dosis d’una han arribat aquesta tarda a l’hospital de Meritxell. Un servei de transport preparat per a l’ocasió les ha entregat poc abans de les 7 de la tarda. A partir d’aquest dimecres s’iniciarà la campanya per administrar-la, començant per sanitaris i residents tant del Cedre com de Clara Rabassa.

Feia dies que l’escena que s’ha viscut a l’entrada del servei d’urgències de l’hospital s’esperava amb ganes. Inicialment, s’havia anunciat que les primeres vacunes estarien al Principat poc després que les tinguessin Espanya i França. Finament, problemes burocràtics ho han acabat endarrerint fins aquest dimecres. Un cop solucionats, la publicació del conveni entre Andorra i Espanya al BOPA aquest matí ha desbloquejat l’enviament. Un vehicle les ha recollit pel matí a Madrid i les ha transportat cap a l’hospital.

Hi havia expectació, lògicament, a la porta del centre sanitari. Els periodistes convocats han hagut d’esperar una bona estona fins a l’arribada del vehicle, que s’ha acostat a l’hospital pel carrer Sant Andreu. A la porta de l’hospital esperava la cap del servei de farmàcia, la doctora Elvira Gea. Ha estat ella l’encarregada de rebre la comanda, de signar la documentació i d’entrar la capsa amb la nevera -cal recordar que les vacunes de Pfizer s’han de conservar a temperatures molt baixes (70 graus negatius)- amb les mil dosis.

Ràpidament, amb tot just uns segons perquè es pugui immortalitzar el moment històric, el paquet ha estat entrat a l’hospital cap al servei de farmàcia. Allà, en un equipament especialment preparat, es guardaran fins que aquest dijous es treguin les primeres dosis que s’inocularan a Andorra. La campanya començarà entre sanitaris i residents del Cedre i de Clara Rabassa.

A Madrid queda un altre paquet de mil dosis reservat per a Andorra. Seran les que suposaran la segona tongada, d’aquí a unes setmanes, per als primers vacunats. Aquesta és la que eleva per sobre del 90% l’eficàcia del vaccí de Pfizer. A partir d’aquí, Espanya anirà fent més entregues en funció del subministrament que li vagi proporcionant la farmacèutica.

Comentaris (13)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.