Roda de contactes entre l'AREB i Vall Banc i representants dels hipotètics compradors

Comentaris

Roda de contactes entre l\'AREB i Vall Banc i representants dels hipotètics compradors
Roda de contactes entre l\'AREB i Vall Banc i representants dels hipotètics compradors

Representants de l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) i de la cúpula de Vall Banc -perquè malgrat que el banc pont no és operatiu ja fa mesos que entre alguns càrrecs de Banca Privada d’Andorra (BPA) es van designar els responsables de les diferents àrees en què s’havia dibuixat la nova entitat bancària- estan mantenint aquests dies diverses reunions amb responsables dels hipotètics compradors. Fonamentalment, dels bancs andorrans ‘subscrits’ al ‘data room’. Les fonts consultades no han sabut aclarir si també s’hauria entaulat converses amb ‘ambaixadors’ dels grups estrangers -fons voltor- que també s’haurien interessat pel procés de subhasta. Amb MoraBanc i, probablement també amb Crèdit Andorrà, sí que s’hi hauria mantingut contacte.

En les trobades, que tindrien fases diferents, hi participen nombrosos representants de l’AREB i Vall Banc. Així, segons diverses fonts, en diferents formats de reunions hi prendrien part des de l’administrador de BPA i conseller de l’AREB per a Vall Banc, Fernando Vázquez de Lapuerta, fins a algunes de les persones encarregades de posar en marxa àrees diferents del banc pont com ara Alfredo Español, a qui s’ha encomanat la responsabilitat del compliment normatiu i els processos d’auditoria, o una de les incorporacions foranes com Óscar Ibáñez, responsable de l’àrea de finances i tresoreria. En una altra de les fases d’aquesta roda de converses hi intervindrien comandaments com Joan Gibert, José Antonio Juste, Marc Cornella, Xavier Díaz i també Lluís Pérez, Natàlia Pijuan o Marc Juan.

S’estan valorant diferents qüestions, segons les fonts consultades. La motivació principal dels contactes es intercanviar opinions i tenir una informació més qualitativa que quantitativa sobre el banc pont. I conèixer de primera mà, per part dels hipotètics compradors, quin és el clima laboral que hi ha o les persones que es poden reconduir -de fet, en aquest sentit i de manera molt limitada, ja s’ha començat a tractar qui es podria quedar a BPA (per exemple els gestors d’Immobles) i qui podria passar a Vall Banc. Els comandaments de l’AREB i el banc pont miren de respondre a les qüestions que se’ls plantegen i desenvolupar algunes de les dades que s’han ofert fins ara a un ‘data room’ “molt dèbil”, segons les fonts.

Les reunions han començat aquesta setmana. Ja se n’han fet algunes. I tot apunta que la setmana que ve n’hi haurà més. Probablement serà llavors quan es rebran les delegacions dels fons estrangers interessats en el procés de subhasta. Fonts properes a treballadors ‘rasos’ de BPA han mostrat la seva sorpresa per la manera de procedir. I han evidenciat un cert malestar veient com va anar la qüestió dels representants dels treballadors. Aquestes fonts han manifestat el seu temor  que els comandaments que participen en aquestes reunions, molts dels quals coincideixen amb el que van ser els representants dels empleats que van participar en la negociació del conveni que no ha estat publicat oficialment mai enlloc, vulguin ara també fer anar l’aigua cap al seu molí.

Comentaris

Trending