Els mossens, pendents de Govern per augmentar l'aforament de les misses

Els fidels han d'utilitzar mascareta, les piles d’aigua beneita continuen buides i s’ofereix gel desinfectant abans i després

Missa a l'església parroquial de Sant Julià de Lòria.
Missa a l'església parroquial de Sant Julià de Lòria. Altaveu

Els mossens d'Andorra estan a l'espera de les instruccions del Govern per saber si podran ampliar l'aforament de les esglésies durant les misses i el protocol que se seguirà per batejos, casaments, comunions i funerals. Durant la crisi, les esglésies no han tancat mai les seves portes.

L'assistència a missa tampoc s'ha prohibit però s'ha recomanat, especialment per a la gent gran i vulnerable, que se seguís per televisió, la ràdio o Internet. Ara mateix, s'ha d'anar a missa amb mascareta, hi ha dues persones per banc -una a cada extrem- i un banc ocupat i un no. Els fidels s'han de netejar amb gel desinfectant abans i després, i el gest de donar-se la pau se substitueix per un sense contacte.

La comunió, amb el capellà amb mascareta, es dona en mà i no a la boca, per evitar la possibilitat de contacte entre el dit de qui la reparteix i la saliva de qui la pren. Les piles d’aigua beneita continuen buides. Les comunions del mes de maig han quedat ajornades, així com la majoria de bodes programades durant aquest període. Tot i això, algun mossèn ha pogut celebrar un enllaç però amb la presència dels nuvis i dels padrins a tres metres de distància. Els mossens tenen indicacions de rentar-se les mans abans de la consagració, abans de la fracció del pa i de repartir la comunió, i després d’haver-la repartit.

A les esglésies no es pot tocar res amb les mans, ni agafar fulls ni cantorals ni besar les imatges i, per això, les portes romanen obertes per tal que ningú les hagi d’empènyer ni entri en contacte amb els panys. A l'entrada de l'església hi ha una persona que acomoda els assistents perquè ocupin els seus llocs amb prou distància i seguretat. Totes aquestes mesures es poden suavitzar en els pròxims dies.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending