El Copríncep assisteix a la missa funeral de Benet XVI

A dos quarts de deu s’ha celebrat la eucaristia per l’ànima del Papa emèrit, presidida pel Sant Pare Francesc, a la qual han assistit nombroses personalitats d’arreu del món

Celebració de la missa pel Papa emèrit Benet XVI
Celebració de la missa pel Papa emèrit Benet XVI Bisbat d'Urgell

A dos quarts de deu d’aquest dijous ha començat la missa exequial pel Papa emèrit Benet XVI, presidida pel Sant Pare Francesc, a la qual han assistit nombroses personalitats d’arreu del món. Entre elles es trobava l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, acompanyat pel Vicari general d’Urgell, Ignasi Navarri, el Vicari Episcopal de Pastoral, Antoni Elvira, i de l’Ambaixador del Principat a la Santa Seu.

Vives ja s’havia traslladat fins al Vaticà, on s’havia acomiadat de Benet XVI amb una pregària per la seva ànima i havia expressat la seva intenció d’assistir al funeral, així com de celebrar una missa en el seu record dilluns vinent. Per desig exprés del Papa emèrit no ha assistit cap delegació oficial de cap país tret d’Alemanya i Itàlia. Des del bisbat s’assenyala que ha estat una cerimònia sòbria, però no per això menys solemne ni multitudinària.

Joan-Enric Vives pregant davant el cos jacent de Benet XVI.

Relacionat

Vives s’acomiada de Benet XVI amb una pregària per la seva ànima al Vaticà

Els propers dies, seguint així les intencions ja pronunciades, hi haurà a la Diòcesi d’Urgell dues misses pel descans de l’ànima de Benet XVI. La primera d’elles, el 9 de gener a les 20:00h a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, concelebrada pels preveres de l’Arxiprestat de les Valls d’Andorra, a les quals és previst que assisteixin les autoritats del Principat. La segona tindrà lloc el dissabte, 14 de gener, a 12:30h a la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell, presidida per Vives.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending