Raiffeisen.ad porta als tribunals la venda de Vall Banc a JC Flowers

Comentaris

La cooperativa Raiffeisen.ad ha presentat aquest dimecres a la Batllia la impugnació de la compravenda de Vall Banc per part de JC Flowers. La impugnació es basa en l’incompliment que s’hauria donat de la ‘llei de l’AREB’, segons que ha explicat un dels impulsors de la cooperativa i portaveu de Raiffeisen.ad, l’economista i exconseller general Eusebi Nomen. No es respectaria l’article 21, ja que segons Nomen, l’adjudicació no s’ha fet sobre la base de cap dels escenaris que contempla la normativa que regula la resolució d’entitats bancàries.

Raiffeisen.ad compleix d’aquesta manera allò que ja havia dit, que si l’AREB no justificava degudament com s’havia procedit en la venda, la mateixa s’impugnaria. I això és el que s’ha fet veient que l’agència estatal no tenia cap intenció de respondre a la demanda. Nomen ha recordat que la llei de resolució no contempla la venda del cent per cent de les accions de l’entitat pont. “No poden fer la privatització del banc pont”, ha recordat l’exparlamentari.

Eusebi Nomen ha explicat també, després d’anunciar que Raiffeisen.ad havia impugnat legalment la venda de Vall Banc, que l’operació representa “un risc molt elevat per als clients” de la nova entitat producte de l’herència de BPA atesa la situació en què es troba JC Flowers. Els darrers dies diferents portals internacionals han advertit que el propietari del fons voltor americà és un dels primers i més grans perjudicats del ‘Brexit’.

Comentaris

Trending