Protecció Civil eleva el risc d'incendis forestals a perill extrem

Les temperatures han superat les de dijous i s'han fregat els 40 graus a la Borda Vidal

Accés a una zona boscosa a Fontaneda.
Accés a una zona boscosa a Fontaneda.
Protecció Civil ha elevat aquest divendres a la tarda el risc d'incendis forestals a perill extrem en un avís a les xarxes socials. Es recorda que la col·laboració de tots és important per evitar qualsevol conducta de risc i que cal avisar al 112 si es detecta fum. Les altes temperatures que estan superant tots els records i les poques precipitacions de la primavera han contribuït a aquesta situació de sequera.

Els boscos d'Andorra són un polvorí, fins el punt que Protecció Civil ha decretat el perill extrem de risc d'incendis forestals. Les altes temperatures i la manca de precipitacions són les causants d'aquesta situació. Els termòmetres s'enfilen i durant aquest divendres s'han fregat, segons el Servei Meteorològic d'Andorra, els 40 graus a la Borda Vidal, a Sant Julià de Lòria (39,4 segons dades provisionals). En altres indrets com ara Andorra la Vella o Escaldes-Engordany s'ha arribat als 37, una xifra insòlita per un mes de juny. Al nord del país, les temperatures han quedat una mica més curtes que dijous. Es manté la vigilància taronja.

La calor ha obligat a suspendre la cursa de Sant Bernabé que es disputarà el 22 de setembre

La previsió és que dissabte les temperatures reculin una mica. Per evitar cops de calor, des de Protecció Civil recomanen a l'hora de sortir al carrer portar una gorra o un barret, i roba fresca i lleugera. I sobretot evitar realitzar activitats físiques al carrer a les hores centrals del dia.  A casa, cal  tenir tancades les finestres i les persianes que estan exposades més al sol i a la nit aprofitar per obrir-les i ventilar. Beure sovint aigua i estar a l'habitació més fresca de la casaLa calor ha obligat a suspendre la cursa de Sant Bernabé.  La cita s'ajorna fins el 22 de setembre.

 

 

Comentaris

Trending