Un accident a Hostalets de Tost complica encara més l'accés a Andorra

Fins a quinze quilòmetres de cua s’acumulen a la N-145 i a la N-260 en l’inici d’un cap de setmana que es preveu complicat a la xarxa viària

Imatge d'aquest matí a la N-145.
Imatge d'aquest matí a la N-145.
L’inici del pont de la Puríssima ja es deixa notar en els accessos al Principat, especialment pel cantó espanyol, i a poc a poc començarà a tenir impacte, també, en la xarxa viària del país. Al llarg del matí, l'accés al Principat des de Catalunya ha estat molt complicat i ha exigit llargues estones de cues, que han arribat a ser de fins a quinze quilòmetres. És a dir, des de Pla de Sant Tirs fins a la frontera. A banda, un accident de trànsit prop dels Hostalets de Tost ha generat cues gairebe des d'Organyà durant gairebé dues hores.

Aquest matí ja s’estan produint les primeres cues. Fins a quinze quilòmetres de retenció s’acumulen a la carretera N-14 i la N-260 fins a la població del Pla de Sant Tirs. A banda, des d'aproximadament les dotze, un accident a l'alçada dels Hostalets de Tost, a la C-14, ha complicat encara més la situació. Inicialment la circulació ha estat tallada i des de dos quarts d'una es fa pas alternatiu fins a gairebé les dues, quan la via s'ha tornat a obrir al trànsit.

Les carreteres que porten cap al Pirineu, i també i essencialment cap a Andorra, experimenten un trànsit molt dens. Hi ha punts de dificultat i retencions esporàdiques, per exemple, tant a l'altura d'Organyà com en la C-16 (Eix del Llobregat). La situació s'anirà repetint poc o molt els propers dies. Pels matins de pujada i a partir de mitja tarda, de baixada.

A nivell de trànsit, com en d’altres anys per aquesta mateixa època, s’esperen unes jornades complicades. Mobilitat preveu que entrin aquests tres dies uns 43.000 vehicles, tres quartes parts pel riu Runer. La xifra, malgrat tot, no és pas molt alta. Els hotelers preveuen una molt bona ocupació encara que ni de bon tros, almenys d’entrada, s’espera un ple absolut. Comerciants i, sobretot, pistes d’esquí esperen que sigui aquesta una molt bona porta d’entrada a la temporada alta per excel·lència del Principat.

Comentaris (1)

Trending