El PS reclama a l’executiu que escolti a la gent i “governi per a tots o faci un pas al costat”

Els grups que donen suport al Govern insisteixen que comparteixen els neguits de la població i demanen més temps perquè les mesures donin els seus fruits

Comentaris

Pere Baró i Pere López valorant la manifestació de l'1 de maig.
Pere Baró i Pere López valorant la manifestació de l'1 de maig.

L'"èxit" de la manifestació de l'1 de maig ha portat al Partit Socialdemòcrata (PS) a demanar que el Govern "escolti a la ciutadania" i que faci política per a tothom "o faci un pas al costat". A més, també ha apuntat que el diàleg social i polític "és inventat" i ha denunciat que la inacció de l'executiu ha portat a la situació actual, amb pensions i salaris baixos i l'habitatge pel núvol.

"Mai a la història d'Andorra tanta gent ha sortit al carrer un 1 de maig". Amb aquesta premissa, des del PS ha reclamat al Govern que "faci cas a la ciutadania", així com que "comenci a fer polítiques per a tothom o faci un pas al costat", ha indicat el president de la formació política, Pere López, que s'ha mostrat preocupat, sobretot, per les frases que va poder sentir al llarg del recorregut, com "hauré de marxar del meu país, a Andorra no es pot viure", entre altres. De fet, des del PS han assenyalat que mentre no se solucioni la problemàtica de l'habitatge, la gent no podrà "viure a Andorra" i que el Dia del treballador va sortir al carrer per dir "prou a les polítiques neoliberals que només beneficien als rics d'Andorra, mentre deixen fora la resta".

En aquest sentit, des del PS han assegurat que "el diàleg social i polític està absolutament inventat" i ha posat com a exemple la convocatòria del Consell Econòmic i Social de la setmana passada per, una hora i mitja més tard, anunciar les mesures per fer créixer el poder adquisitiu de les persones i que, per López, "és una falta de respecte total". També ha afegit el fet que després de la manifestació, i vist que "ens trobem davant la pitjor crisi de poder adquisitiu", "és poc creible" com des del Govern no s'hagi fet cap moviment i "no s'ha posat en contacte, com a mínim, amb el principal partit de l'oposició, per seure, per buscar fórmules, per intentar tirar endavant propostes" ni per comentar o valorar les mesures presentades el passat dimarts, ha apuntat el president del partit que, per ell, "és una evidència que el Govern està sol, que no dialoga amb els treballadors i que no dialoga amb els sindicats". De fet, López ha avançat que aquesta setmana es reunirà amb la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) amb la voluntat que hi hagi diàleg.

"És increible com des del govern no s'ha posat en contacte, com a mínim, amb el principal partit de l'oposició, per seure, per buscar fórmules, per intentar tirar endavant propostes" ni per comentar o valorar les mesures presentades el passat dimarts

Des del PS també han destacat que aquesta situació, salaris i pensions baixes o habitatges intocables, fa temps que es va advertint des del PS i que la inacció de Govern, sobretot amb el principal problema de la societat actual, l'accés a l'habitatge, ha provocat que la gent hagi sortit al carrer. "Des de l'inici de la legislatura a l'actualitat la situació ha empitjorat", ha assegurat el secretari d'organització, Pere Baró.

Per la seva part, des de les formacions que donen suport a l'Executiu, han volgut recalcar que "comprenen els neguits de la ciutadania", però tant des de Demòcrates, de la mà de la presidenta Suplent del Grup Parlamentari, Mònica Bonell, com des de Liberals, a través del president suplent Grup Parlamentari, Marc Magallón, han reiterat que "es necessita temps perquè les mesures donin els seus fruits". Tot i això, han volgut ressaltar ja tota la tasca duta a terme, sobretot en matèria d'habitatge, així com les mesures anunciades fa uns dies per tal d'augmentar el poder adquisitiu de les persones. "Si no fossin sensibles, no les haguéssim impulsat", ha apuntat Bonell.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending