El PS qualifica d’injustes i discriminatòries les mesures per afrontar l’augment dels hidrocarburs

El conseller socialdemòcrata, Jordi Font reclama a Govern "que s'adonin de com és aquest país" i Eric Jover li replica que en la seva intervenció hi ha tocs de populisme

Comentaris

El conseller general socialdemòcrata, Jordi Font abans de l'inici de la sessió d'aquest dijous.
El conseller general socialdemòcrata, Jordi Font abans de l'inici de la sessió d'aquest dijous. PS

El conseller general Jordi Font ha preguntat sobre quins han estat els criteris per establir els requisits per a beneficiar-se excepcionalment de la devolució parcial de l'impost especial dels hidrocarburs. Ha subratllat que “l’augment de preus dels hidrocarburs ens ha afectat a tots”. Creu que les mesures són injustes i discriminatòries i ha reclamat a Govern "que s'adonin de com és aquest país".

El Govern va decidir incrementar de forma temporal les deduccions parcials de l’impost especial d’hidrocarburs, a les quals es poden acollir aquells vehicles de més de 7,5 tones amb motoritzacions menys contaminants. Les deduccions s’estenen també al sector del taxi, que fins ara no s’hi podia acollir. Font ha preguntat sobre aquestes mesures excepcionals per fer front a l'increment dels preus dels hidrocarburs i de modificació del Reglament d'impostos especials

Eric Jover ha dit que en la intervenció de Font hi havia un toc de populisme i ha recordat que en les mesures s'han inclòs els sectors amb activitat intensiva i que poden impactar indirectament en la inflació de mercaderies. El ministre portaveu ha opinat que “parlar des de la seva bancada es molt fàcil” i ha retret al consell socialdemòcrata que “el PS es compara massa vegades amb altres països, quan la situació d’Andorra és diferent ja que el 71% dels hibrocarburs el consumeixen els visitants”. 

Durant el debat, Font ha exposat que no entenia que l'aportació "només sigui per uns quants -i pocs-" i que s'hauria de generalitzar a tota la ciutadania. Ha preguntat pel  percentatge que representa l'impost especial sobre els hidrocarburs?  I quin increment representa en la recaptació de Govern? Finalment, el conseller també ha preguntat el cost que suposarien aquests set cèntims per litre, més l’aportació per als taxistes i hi ha demanat si hi ha un sistema més fàcil per fer les liquidacions pertinents.

Comentaris (3)

Trending