El PS passa pàgina a l’escàndol del plagi: “Un error de forma no pot tacar el contingut de fons”

El comitè executiu referma el suport al president del partit i el primer secretari, Gerard Alís, assegura que el discurs del debat d’orientació política no s’havia treballat mai tant com aquest any

Una reunió del comitè executiu del PS.
Una reunió del comitè executiu del PS. PS

Punt i final. Per al Partit Socialdemòcrata (PS) l’afer del plagi d’una part del programa de Más País és aigua passada. “Nosaltres ja hem passat pàgina”, ha explicat el primer secretari de la formació, Gerard Alís, després de la primera reunió posterior a l’escàndol que es va viure dijous passat al Consell General. “Un error de forma no pot tacar el fons d’un projecte de país clar i a llarg termini”, ha assegurat l’ex-conseller general refermat com a un dels líders orgànics del PS.

Si s’escolta les explicacions d’Alís, l’afer del plagi hauria hagut d’ocupar una estona breu de la reunió del comitè executiu socialdemòcrata d’aquest dilluns. Dins de la formació estava clar que el de dijous, l’afer la còpia de ‘l’acord verd’, era un capítol tancat. “Què més hem de dir?”, es pregunta el primer secretari del PS deixant clar que, a parer seu, tot el que s’havia de dir ja es va dir l’endemà de l’error. O aquella nit mateix amb l’acomiadament fulminant de l’assessor de comunicació i persona de confiança de Pere López en el disseny de l’estratègia sobre el posicionament del grup parlamentari.

Per als socialdemòcrates allò decisiu és haver pogut exposar “un projecte alternatiu” que es contraposi sense cap mena de dubte “a una majoria conservadora que només mira el dia a dia i va tapant forats”

Els missatges que es van anar donant ja estaven consensuats, segons Alís, i aquest dilluns s’hauria reconfirmat allò que ja estava clar a ulls socialdemòcrates. Almenys, als ulls de l’aparell del partit. Tema tancat, pàgina passada. “Hem pres decisions i ho hem donat per tancat, l’error de forma no pot eclipsar el contingut polític” del projecte “alternatiu” de país exposat per Pere López durant el seu discurs de dijous des de l’atri del Consell General.

Alís ha explicat que mai com aquest estiu s’havia treballat tant un discurs socialdemòcrata per al debat d’orientació política. “Es va traslladar el posicionament del partit i es van donar les directrius polítiques”, calia incorporar els preceptes més avançats en matèria d’ecologia, de sostenibilitat, d’indústria verda, en vista a posicionar l’Andorra del futur, el país “a llarg termini”, i poder generar llocs de treball i riquesa o solucionar problemes endèmics com els de l’habitatge.

Més enllà de l’errada de la còpia d’una part del programa de Más País, per al primer secretari del PS el que va exposar Pere López des de la tribuna parlamentària reflectia explícitament allò que pretén ser el partit i el que vol oferir a la societat andorrana. “Un projecte alternatiu” que es contraposi sense cap mena de dubte “a una majoria conservadora que només mira el dia a dia i va tapant forats”. I posa Alís l’exemple de l’habitatge, “que fa molt temps que (el Govern) en parla” i encara dubta que es resolgui.

Una reunió recent del comitè directiu del PS.

Relacionat

El PS mira de tancar files al tomb de Pere López minimitzant el plagi

En qualsevol cas, el text del discurs pronunciat per Pere López va ser llegit per molta gent, càrrecs diferents del partit, i ningú no va saber veure el plagi que s’acabaria descobrint després que, sense embuts, clarament fos identificat des de la tribuna pel president del grup parlamentari liberal Ferran Costa, d’aquí els socialdemòcrates no són gens amic i al qual encara li recorden l’afer del salari parlamentari. Aquell va ser l’element clau que va refermar una mena de mania mútua entre els líders parlamentaris de les dues formacions. De Liberals i PS. Costa i López.

Comentaris (7)

Trending