El PS exigeix els detalls de la viabilitat de la candidatura ‘Andorra Reserva de la Biosfera’

El Govern va aprovar el novembre encomanar un estudi preliminar per un import de 43.890 euros a un bufet d’advocats estranger

Susanna Vela en una intervenció a l'hemicicle parlamentari.
Susanna Vela en una intervenció a l'hemicicle parlamentari. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol conèixer els detalls que s’inclouen en l’estudi preliminar del qual el Govern ja disposaria sobre la viabilitat de la candidatura d’Andorra perquè sigui declara per les Nacions Unides reserva mundial de la biosfera. Els socialdemòcrates pretenen disposar d’aquesta informació més encara quan l’executiu està disposat a impulsar el projecte.

El novembre del 2019 Govern va aprovar contractar l'estudi de viabilitat d'una eventual declaració del Principat com a reserva mundial de la biosfera. Aquest assessorament, recorden des del Partit Socialdemòcrata (PS) es va adjudicar a Huguet Abogados per un import de 43.890 euros i s'encarregava del suport tècnic i jurídic per avaluar l'abast dels objectius s assolir, els riscos que es corrien i la viabilitat d'aquesta candidatura.

“El dilluns passat coneixíem a través d'un article del ministre Gallardo que ja es tenia l'estudi preliminar sobre la viabilitat d'aquesta futura candidatura”, assenyala la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, “i des del PS estem molt interessats a conèixer els extrems d'aquest estudi preliminar i què és el que indica”. Amb aquest objectiu, Vela ha tramitat una demanda d’informació perquè Govern li faciliti el document en el millor termini possible.

Etiquetes

Comentaris

Trending