El PS demana al Govern els criteris d'assignació d'inversions públiques a mitjans de comunicació

Sol·licita el detall dels anys 2018, 2019 i al transcorregut del present 2020 i dels mesos següents

La consellera general del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha presentat les esmenes.
La consellera general del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha presentat les esmenes. EDUARD COMELLAS

El grup parlamentari socialdemòcrata ha tramitat una demanda d'informació per tal de conèixer el comportament de la inversió pública prop dels mitjans de comunicació. La consellera general del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar, ha explicat que en aquest context de crisi econòmica, la inversió és la que ha de garantir que determinats mitjans de comunicació continuïn funcionant.

Els socialdemòcrates han posat en relleu que els mitjans de comunicació "desenvolupen una funció social importantíssima en tant que garants del dret d'informació dels ciutadans, i per tant ens hem d'assegurar que garantim la pervivència, el funcionament i la pluralitat dels mitjans que tenim en aquest país", ha detallat Salazar. En aquest sentit, des del PS es demana en primer lloc el detall de la inversió en publicitat, reportatges i campanyes efectuada pel Govern prop de cada un dels mitjans de comunicació escrits i audiovisuals, públics o privats d'Andorra i de l'estranger corresponents als anys 2018, 2019 i al transcorregut del present 2020.

Aquesta informació Govern l'haurà de presentar al detall individualitzant de la despesa efectuada prop de cada mitjà de comunicació i especificant cada campanya publicitària i reportatge a la que s'ha destinat. En segon lloc, la formació demana la inversió que Govern té prevista per la resta del present 2020 amb el detall de les campanyes, els diferents mitjans de comunicació, públics i privats, d'Andorra o estrangers, a qui està previst contractar i la despesa que generarà.

Finalment, els socialdemòcrates volen tenir accés al detall dels criteris d'assignació d'aquesta despesa, tant de la realitzada com de la prevista, prop d'un mitjà o l'altre de comunicació de destí.

Etiquetes

Comentaris

Trending