El pacte d'Estat de les pensions queda pendent de serrells per ser aprovat dijous per unanimitat

Només falta per incorporar al document final un redactat del Partit Socialdemòcrata segons el qual les conclusions dels estudis i conclusions que surtin de les taules de treball no tinguin caràcter vinculant

Comentaris

El ple del Consell General de dijous passat.
El ple del Consell General de dijous passat. Consell General

El pacte d'Estat per a les pensions de jubilació de la CASS ha quedat enllestit aquest dilluns per a que pugui ser aprovat per unanimitat en la sessió del Consell General de dijous vinent. Només queda per incorporar al document final un redactat del Partit Socialdemòcrata segons el qual les conclusions dels estudis i  conclusions que surtin de les taules de treball no tinguin caràcter vinculant.

El pacte d'Estat no va ser aprovat la setmana passada després que el PS no ha acceptés que les decisions s'adoptin per majoria simple a la comissió de Finances ja que considera que és tema que ha de tenir una més gran participació. Durant la sessió es va fer una pausa d'una hora per trobar una solució però la manca d'acord va fer que el punt de l'ordre del dia passés a la sessió d'aquest dijous. 

L'acord per les pensions, que és un compromís de la legislatura per part de la majoria, planteja la creació d’una Comissió d’estudi del Consell General amb la missió de desenvolupar les mesures a dur a terme. La Comissió d’estudi elaborarà un dictamen on quedaran definits els factors que afecten la sostenibilitat del sistema de pensions i identificarà les actuacions, entre les quals s’inclouran les principals reformes a dur a terme, així com el calendari d’implantació.

Un cop definit aquest dictamen, serà debatut al ple del Consell General. A partir d’aquí, el pacte d’Estat estableix la creació de grups de treball per concretar el pla d’actuacions concretes d’ordre normatiu i administratiu. La intenció és que el procés es tanqui el 15 de juliol.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending