Els grups valoren el discurs de Suñé entre unitat, balanç institucional i pla

Carles Naudi demana valentia per fer petits canvis i portar Andorra a una nova situació

Comentaris

Carles Naudi, amb Ferran Costa i Carles Enseñat.
Carles Naudi, amb Ferran Costa i Carles Enseñat. ARXIU

Els presidents dels grups parlamentaris han valorat el discurs de la Síndica general, Roser Suñé però també han recordat que hi ha l'inici del curs polític amb un horitzó més clar per el descens de casos de la pandèmia. El president de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi ha demanat valentia per fer canvis.

Ha destacat el caràcter d'Andorra de "fer pinya". Creu que s'ha d'afrontar el futur d'una manera més valenta recordant els projectes de llei que s'han d'aprovar durant la resta de legislatura. "Hem de ser una mica més atrevits i valents per fer petits canvis però que seran poderosos. Han de portar el país a una nova situació".

Carles Naudi s'ha referit també a la situació dels ciutadans agfanesos "que veuen vulnerats els seus drets". Ha tingut un record per aquelles persones que han patit el coronavirus. "Un agraïment a tot aquell personal que s'ha deixat la pell en moments difícils. Això lliga molt amb aquest missatge de solidaritat i del Virtus Unita Fortior" que ha expressat la senyora Síndica".

Per Carles Enseñat, de Demòcrates, "el discurs crida a la unitat". Ha destacat les referències que ha fet a la pandèmia i al personal sanitari i al món de l'educació. "Les paraules de la Sïndica ens fan recordar el dia a dia d'Andorra". Sobre el nou curs polític ha manifestat que hi ha una quinzena de projectes a tràmit i entre ells el codi de i persona i família. 

El president del grup socialdemòcrata, Pere López ha opinat que "ha estat un discurs pla". Pel seu grup, el més important ara mateix és el debat d'orientació política que es durà a terme la setmana vinent. "Ha arribat el moment que el Govern expliqui les solucions que té el país com els problemes que té la família amb el cost de la vida, o l'habitatge. Tenim propostes en aquest sentit però el Govern no pot tardar més en donar solucions".

Josep Pintat, de Terceravia ha qualificat el discurs de "balanç institucional". Ha recordat que s'ha apel·lat a la solidaritat i a la unitat per afrontar els reptes. "El problema és que els reptes encara no s'han posat sobre la taula". Considera que el nou curs polític "no serà un cami senzill. La tardor serà clau per veure com evoluciona la conjuntura del país. Però dels reptes i de les mesures no se n'ha parlat en el discurs".

Ferran Costa, de Liberals, ha opinat que "la Síndica ja ens té molt ben acostumats a posar aquest elements de reflexió". Pensa que la clau a la represa del curs polític "és treballar units".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending