La llei de resolució d'entitats bancàries s'aprova amb els vots del PS i l'abstenció de Terceravia

El ministre de Finances, Eric Jover ha explicat que "és un pas més per la nostra alineació amb els estàndards financers de la Unió Europea (UE) i un pas més per dotar d'encara més resiliència el sistema financer andorrà

Comentaris

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. PS

El Consell General ha aprovat la llei de recuperació i de resolució d'entitats bancàries i d'empreses d'inversió. El ministre de Finances, Eric Jover ha explicat que "és un pas més per la nostra alineació amb els estàndards financers de la Unió Europea (UE) i un pas més per dotar d'encara més resiliència el sistema financer andorrà". El text ha tingut els vots favorables del PS perquè segons Pere López "busca l'alineació del país en matèria d'homologació bancària i financera internacional".

El president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat després d'anunciar l'abstenció ha opinat que la llei no ofereix garanties, ha reconegut la complexitat del text però també ha dit que "esperàvem un treball molt més curós". Jover ha lamentat l'abstenció de Terceravia "que ens ha donat una altra sorpresa".

Abans del debat sobre el text legislatiu, el PS ha mostrat el seu desacord en relació a la disposició final que ha qualificat de "sorpresa, tant pel contingut com per la tècnica legislativa". Ha criticat que no inclogui un termini màxim per a la resolució de les entitats i ha demanat a la resta d'integrants de la comissió d'Economia tornar a treballar en la disposició final.

La consellera no adscrita, Carine Montaner ha coincidit amb López en el fet que el text no ofereix prou garanties mentre que Josep Pintat han dit que el text no ofereix prou garanties i ha anunciat l'abstenció del seu grup. David Montané, conseller del grup parlamentari demòcrata, ha anunciat el vot contrari dels grups de la majoria.

El ministre de Finances. Eric Jover ha demanat a la cambra que no prengués en consideració el vot particular del PS i ha avançat que ja està treballant amb Andorra Banking i amb l'Autoritat Finançera per a desenvolupar els reglaments. La proposta socialdemòcrata només ha tingut els vots d'aquesta formació i de Carine Montaner.

Etiquetes

Comentaris

Trending