Jover reclama a Pere López que sigui “un pelet més constructiu”

El ministre de Finances afirma que “és legítim” que el líder socialdemòcrata critiqui la feina del Govern i deixa clar que “no comparteixo” les acusacions

Eric Jover durant la compareixença d'aquest dijous per fer balanç de la situació generada pel coronavirus.
Eric Jover durant la compareixença d'aquest dijous per fer balanç de la situació generada pel coronavirus. J. A. VILADOT / SFGA

El ministre de Finances, Eric Jover, assegura que “és legítim” que el líder parlamentari socialdemòcrata, Pere López, critiqui la gestió que està fent el Govern de la crisi sanitària i, especialment, l’episodi de la demanda d’ajut financer a França i Espanya. Però també ha assegura que les crítiques “les trobo desafortunades” alhora que ha reclamat a López que sigui “un pelet més constructiu”.

López ha anunciat aquest dijous que el PS ha fet una demanda d’informació per la via reglamentària del Consell General per tal d’obtenir les cartes que el Govern d’Andorra va enviar als executius espanyols i francès demanant suport financer i, també, que s’entreguin les missives de resposta que van arribar a Prat de la Creu. Per a Pere López, la fórmula emprada per Jover evidenciaria que el Govern és “un principiant” i que s’actua amb amateurisme i adoptant decisions que perjudiquen més que no pas beneficien.

Pere López durant la seva compareixença per informar de la demanda d'informació presentada.

Relacionat

El PS acusa el Govern d’“amateur” i “principiant” per la petició d’ajut financer a França i Espanya

Eric Jover ha recordat que s’està davant d’una crisi històrica i que malgrat que el representant d’un partit polític pot fer les valoracions i manifestacions que cregui convenients i “pot fer l’ús partidista que vulgui” no li semblava tot plegat de rebut. “Més enllà de les opinions d’aquest senyor”, ha remarcat el també ministre portaveu, el Govern el que hauria fet hauria estat “treballar”.

El titular de Finances ha deixat clar que “no comentaré ni els ‘intríngulis’” de les converses amb els seus homònims o amb altres representants de França i Espanya “ni el contingut de les missives”. I ha explicat que financerament Andorra, com a Estat, està “en una situació bona en comparació amb d’altres països” atès el nivell d’endeutament que hi ha al Principat en relació amb el PIB i aquell que experimenten altres estats.

Comentaris (3)

Trending