Un grup ecologista, proavortament i escèptic amb el Coprincipat i la UE irromp en l’arena política

Dos integrants de Desperta Laurèdia, Albert Gomà i Cerni Cairat, i l’encara secretari general del comú d’Escaldes, Cerni Escalé, lideren el moviment

El sociòleg Albert Gomà és un dels impulsors del moviment.
El sociòleg Albert Gomà és un dels impulsors del moviment. ARXIU

Un moviment de caràcter ecologista, obertament favorable a la regularització de l’avortament i contrari, d’una manera o altra, amb el format institucional actual regit pel Coprincipat i amb l’acostament que s’està fent amb la Unió Europea (UE) en forma d’acord d’associació irromp en l’arena política andorrana per, d’entrada, sacsejar-la. Caldrà veure fins on arriba la seva força i si finalment s’acaba constituint com a partit polític.

Encara que no ho ha dit obertament, la posada en escena del moviment, segurament sense voler-ho del tot, l’ha escenificat la renúncia pública de Cerni Escalé a la secretaria general del comú d’Escaldes. Escalé és un dels promotors del moviment amb vocació política que s’està acabant de configurar. De fet, hores d’ara només hi ha tres noms sobre la taula que han transcendit. L’exponent principal del moviment seria el lauredià Albert Gomà. I a banda d’Escalé, entre els impulsors hi ha un altre Cerni, en aquest cas, Cairat.

Cerni Escalé amb els cònsol en l'anunci del seu comiat.

Relacionat

Escalé deixa la secretaria general del comú d’Escaldes per crear una nova formació política

De fet, Gomà i Cairat són dos dels integrants de Desperta Laurèdia, que les darreres setmanes han estat mantenint converses en vista a arribar a una entesa per a les properes eleccions generals. Les negociacions hores d’ara s’han donat per trencades i això ha acabat de donar forma al moviment ecologista que ja està tenint cants de sirena des d’altres sectors de la política andorrana. Cal veure, però, l’evolució del nou grup per veure quins altres moviments hi pot haver, ja que no es descarta que hi pugui haver acostaments amb altres formacions o persones que han decidit sortir, per exemple, de Liberals.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending