Govern confia enviar al Consell en pocs dies la reforma de la Llei de Funció Pública

Exteriors defensa les reunions mantingudes amb representants de Turquia i Hongria, davant les crítiques del PS: “De cap manera s’hauria de normalitzar vulneracions de drets com les que hi ha avui dia”, ha recriminat López

Pallarés, durant la sessió de control.
Pallarés, durant la sessió de control. DEMÒCRATES

El Govern està a l’espera de rebre l’informe de la comissió de personal com a penúltim pas per tancar definitivament el projecte de reforma de la Llei de Funció Pública. A partir d’aquí, faltarà decidir quines aportacions de l’escrit s’incorporen o no al text, prèviament a la seva tramitació al Consell General. Així ho ha explicat Judith Pallarés, que malgrat que ja no és la ministra d’aquest àmbit, està completant el treball iniciat quan va accedir a l’executiu.

Des del Govern s’ha assegurat que en pocs dies s’ha de tenir el text definitiu de la reforma. De fet, tot just s’està a l’espera de rebre l’informe de la comissió de personal sobre ell. Si res es torça, Pallarés ha indicat que s’hauria de tenir ja el pròxim dilluns. “Dimecres, decidirem quines aportacions hi introduïm i esperem que es pugui tramitar en pocs dies”, ha avançat Pallarés, que ha revelat que el projecte legislatiu tindrà 97 articles.

La consellera general del PS, Susanna Vela.

Relacionat

El PS demana pel calendari de la reforma de la Llei de Funció Pública

La qüestió ha saltat en la sessió de control arran de la pregunta formulada per la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, que també ha volgut demanar per la recuperació de la figura del funcionari a tots els àmbits, quan havia estat eliminada, amb l’excepció dels cossos especials, per l’anterior Govern de Demòcrates. Pallarés ha apuntat que és “fruit dels acords i pactes” adoptats a l’hora de formar l’executiu de coalició. “Un cop recuperat el diàleg amb les parts i la pacificació que era necessària dins la funció pública, hem pogut traslladar una sèrie de qüestions que han estat acceptades”, ha manifestat.

Durant el debat, el líder del PS ha volgut lamentar que s’hagi trigat gairebé dos anys a rectificar dos articles que, per sentència del TC, va quedar clar que eren inconstitucionals. “És una qüestió prou important perquè se li doni compliment en un termini raonable i ens sembla que el temps que ha passat és excessiu”, ha criticat.

El mateix cap de Govern, Xavier Espot, ha volgut respondre a l’embat. “No hi ha cap mena d’incompliment ni de manca de resposta institucional. En el moment que ho diu el TC, l’article desapareix i, a efectes pràctics no existeixen”, ha manifestat.

HONGRIA, I TURQUIA, DE NOU A L’ULL DE L’HURACÀ

La sessió de control ha acabat amb un debat, impulsat per López, sobre quines relacions diplomàtiques s’han de mantenir amb certs Estats. En concret, amb Hongria i Turquia on, ha lamentat el líder socialdemòcrata, es viuen importants vulneracions de drets humans. Des d’Afers Exteriors, Maria Ubach ha volgut recordar que “la Constitució diu que hem de mantenir relacions harmonioses amb tots els països” i ha defensat que tots dos “són membres del Consell d’Europa” i, en el cas dels magiars, també de la Unió Europea. A banda, ha remarcat que “podem estar o no d’acord, però són part d’un executiu elegit per la població”.

Espot saluda el ministre hongarès ara fa uns dies.

Relacionat

El PS posa el dit a la nafra dels contactes diplomàtics amb “països que vulneren drets humans”

López ha volgut retreure a Govern les reunions mantingudes recentment amb el ministre d’Afers Exteriors i Comerç hongarès, Péter Szijjártó, i l’ambaixador de Turquia a Andorra, Burak Akçapar. “Convé recordar la seriosa situació democràtica que es viu a Hongria. Tots els partits de l’oposició, fins a sis, han participat en un procés de primàries unificat per fer front a Orban”, ha manifestat, a la vegada que recordava el retrocés en drets de la dona que es viu a l’Estat presidit per Recep Tayyip Erdogan.

Durant el debat, Ubach ha demanat obertament a López si “trencaria relacions diplomàtiques” amb aquests dos Estats. El líder del PS ha respost que no, però que “tampoc cal anar fent-se fotografies i compartir-les per totes les xarxes socials”.  Així, ha afirmat que “cap manera es poden normalitzar situacions i vulneracions de drets que no son acceptables”.

Comentaris (2)

Trending