El ‘gallardisme’ posa tota la carn a la graella per tombar Pallarés amb Cabanes de punta de llança

Els telèfons treuen fum i la nit ja ha estat molt moguda, i tot porta a pensar que abans de les 23.59 hores l’actual president de la Federació de Caça i ex-ministre d’Interior presentarà candidatura a les primàries liberals

Josep Maria Cabanes en una compareixença a l'edifici administratiu de Govern en tan què directiu d'Andbank.
Josep Maria Cabanes en una compareixença a l'edifici administratiu de Govern en tan què directiu d'Andbank. SFGA

Els telèfons treuen fum. Sia a Andorra la Vella, a Encamp, Ordino o a Madrid. I la nit ha estat d’allò més moguda a l’entorn liberal. També a Demòcrates, on hi ha una mena d’estat de xoc amb la fractura de Liberals. Una esquerda que cada estona que passa és més accentuada. I és que el ‘gallardisme’ està posant tota la carn a la graella no només per aconseguir -cosa relativament senzilla- els suports necessaris per presentar Josep Maria Cabanes de candidat a les primàries sinó per tombar la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés.

L’Altaveu ja va avançar aquest dilluns a la nit que la fractura a Liberals era i és total. I que Josep Maria Cabanes és la persona triada per l’entorn proper a Gallardo per confrontar a Pallarés. Les diferents fonts consultades ha assegurat que es dóna per fet que l’ex-ministre d’Interior i president de la Federació de Caça i Pesca, que aviat arriba a la jubilació laboral no només ha donat el seu acord a concórrer a les primàries sinó que molt abans de les 23.59 hores d’aquest dimarts enviarà la documentació necessària per correu electrònic per fer efectiva la seva candidatura.

El ministre i president liberal, Jordi Gallardo, durant la compareixença d'aquest migdia.

Relacionat

Fractura total a can liberal

Però ara, la voluntat inequívoca del ‘gallardisme’ no és ja evidenciar la ruptura interna, deixar clar que una part molt important del partit no fa costat a Pallarés, sinó que l’entorn de l’encara president de Liberals pretén derrotar la ministra i després passar la factura que s’escaigui. Cabanes és la punta de llança, el flagell públic. Però el que està clar que l’entorn del ministre de Presidència i Economia no vol perdre la quota de poder assolida amb l’aliança amb Demòcrates, justament, un poder que un sector molt important de Demòcrates detesta.

La lluita política està agafant tints de guerra oberta. Sectors completament enfrontats. Trucades i pressions a tort i a dret. Gallardo hauria anat dilatant la seva resposta esperant com teixir acords amb Demòcrates i a partir de necessitats personals. Però no esperava que una part important del partit s’afartés de la seva actitud i encara menys que li sorgís una contrincant amb opcions reals de derrotar-lo. Això i el fet que els seus acòlits temen perdre els ‘contactes’ que l’aterratge en un ministeri de la capacitat del d’Economia els ha permès fer han desbocat la lluita.

Comentaris (19)

Trending