El Consell distribueix la feina i considera acabada l’activitat legislativa a partir del 31 de gener

La junta de presidents ha analitzat els textos pendents i els ha repartit en les tres properes setmanes i espera ara ‘instruccions’ del cap de Govern, que no s’ha presentat a la reunió, tot mantenint el dia 26 de març com a data electoral més factible

Un moment de la reunió de la junta de presidents d'aquesta tarda.
Un moment de la reunió de la junta de presidents d'aquesta tarda. CONSELL GENERAL

L’activitat parlamentària acabarà el 31 de gener. Aquesta és la previsió dels portaveus dels grups i de la sindicatura després de la junta de presidents que s’ha celebrat aquesta tarda. D’aquesta manera agafa encara més força el 26 de març com a previsible data de les eleccions generals. Però tot està a mans del cap de Govern, Xavier Espot, que com en altres ocasions no s’ha presentat a la reunió i hi ha enviat el ministre de Presidència, Jordi Gallardo.

La trobada presidida per la síndica general, Roser Suñé, ha servit per avaluar l’estat de situació dels diferents textos que han de ser referendats pel plenari -siguin iniciatives legislatives o d’altra índole- i s’ha arribat a la conclusió que hi ha prou marge com per aprovar tot el que hi ha sobre la taula en les tres properes sessions previstes: el 19 de gener i el 30 i 31 del mateix mes. El darrer dia es debatrà el pressupost i s’haurà de donar el vist i plau a un parell de convenis de no doble imposició (Txèquia i Mònaco) a banda d’acordar el marc regulador amb el Banc Europeu d’Inversions.

La resta de textos s’han repartit entre els dos altres dies a raó de vuit punts per cadascuna de les sessions tot i que s’ha deixat per al 30 de gener la llei de l’advocacia que no està gens clar que tiri endavant perquè hi ha molt debat polític i professional. També hi ha algun dubte sobre el text relatiu a l’auditoria, que hauria de votar-se el mateix dia. El que és clar que no es tramitarà serà la modificació de la llei d’inversions estrangeres.

Una imatge de l'hemicicle.

Relacionat

El 9 de febrer com a límit per dissoldre el Consell i el 26 de març com a ‘principal’ data electoral

Entre el que no hi ha dubte que passarà hi ha, per exemple, el Conveni d’Oviedo, la reforma tributària, les mesures sobre el poder adquisitiu o la llei de biomedicina el 19 de gener i, també, el text sobre els agents de circulació comunals, la regulació de la iniciativa legislativa popular, les modificacions al text sobre la persona i família derivades de la sentència del Constitucional o mesures per als treballadors autònoms.

Sia com vulgui, en l’anàlisi que s’ha fet aquesta tarda, es dona per closa la feina legislativa el 31 de gener i ara s’espera que mogui fitxa Espot. Es preveia que la reunió de la junta de presidents podia ser moguda pels últims esdeveniments haguts aquest dilluns, però la no presència del cap de Govern ho hauria diluït tot. La previsió és que els primers dies de febrer quedi dissolta la cambra parlamentària. I el 26 de març és el dia que més consens aixeca hores d’ara per a la celebració dels comicis.

Comentaris (4)

Trending