Andorra la Vella, Escaldes i Encamp ‘escolten’ Cabanes en la primera de les presentacions liberals

El candidat que promou el nucli dur de l’executiva exposa el seu projecte, molt ancorat a l’Andorra d’abans, davant una quinzena de militants presencials i deu o dotze més, segons els moments, en línia

Comentaris

Un moment de l'exposició de Josep Maria Cabanes.
Un moment de l'exposició de Josep Maria Cabanes. LIBERALS

Una quinzena de militants liberals -tots curiosament, o no, dels comitès d’Andorra la Vella, Escaldes i Encamp- han participat aquesta tarda en la primera de les dues presentacions que el partit ha programat per tal que els afiliats escoltin de viva veu el projecte que els candidats a les primàries tinguin a bé exposar. Aquest dimecres ha estat el torn de Josep Maria Cabanes, el teòric candidat sorpresa i l’últim que va presentar, cronològicament, els avals necessaris.

La presentació es podia seguir també en format telemàtic, i entre deu i dotze persones més a banda de les presents en el local social de Liberals, segons els moments, també han presenciat l’explicació de l’ex-ministre d’Interior, directiu bancari i president de la federació de caça i pesca. Algunes fonts consultades han deixat clar que obertament, alguns dels presents a la sala havien anat només d’oients, atès que, teòricament, en cas de tenir alguna simpatia ja travada, és més aviat en favor de la segona de les candidates, una Judith Pallarés que exposarà la seva proposta de partit just dimecres de la setmana vinent.

Cabanes és el candidat que ha impulsat el ‘nucli dur’ de l’executiva després de la renúncia de Jordi Gallardo de presentar-se a les primàries. Justament, ni Gallardo ni tampoc la secretària general del partit i també una de les promotores de la candidatura ‘cabanista’, Maribel Lafoz, no haurien estat presents en la presentació, en la qual les dues persones amb càrrec institucional eren el ministre d’Ordenament Territorial, Víctor Filloy, i el conseller comunal d’Andorra la Vella Gerard Estrella.

Josep Maria Cabanes hauria exposat, segons algunes fonts, una proposta de caràcter extremadament nacionalista i molt ancorat a l’Andorra d’abans. Parlant de futur però sempre mirant enrere. I en el que ha aportat el liberalisme. De fet, Cabanes, que de tant en tant ha entrat en travesses per formar part d’algunes llistes, no estava en primera línia activa de la política des del 2007.

Comentaris (2)

Trending