L’USd’A convoca una manifestació contra la situació socioeconòmica per al 8 de desembre a la tarda

Ubach ja ha fet arribar a Interior la previsió d’afectacions en la mobilitat entre les 7 i les 9 del vespre del dia de la Puríssima amb un recorregut que anirà de la plaça Coprínceps a la plaça Guillemó, passant per Carlemany i Meritxell

Un dels cartells que duien manifestant l'1 de maig passat.
Un dels cartells que duien manifestant l'1 de maig passat. Toni Solanelles

La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) ha oficialitzat aquest matí davant el ministeri d’Interior la convocatòria de la mobilització contra la situació socioeconòmica que viu el país i el desgavell que consideren que hi ha per les decisions polítiques governamentals. Al final s’ha decantat per una manifestació el dia 8 d’aquest mes, és a dir, dijous que ve, dia de la Puríssima, per la tarda.

Segons que detalla en una petita missiva enviada al titular d’Interior, Josep Maria Rossell, el secretari general de l’USd’A, Gabriel Ubach, la intenció dels convocants és fer un recorregut entre la plaça Coprínceps -o plaça del Roc Blanc com es diu en l’escrit- d’Escaldes-Engordany i la plaça Guillemó d’Andorra la Vella, que popularment es coneix també com la plaça de les Arcades. El trajecte dels manifestants hauria de passar per les avingudes Carlemany i Meritxell.

La capçalera de la manifestació de l'1 de maig per l'avinguda Carlemany.

Relacionat

Els sindicats avaluen promoure una gran mobilització per la Puríssima per la situació socioeconòmica

L’USd’A preveu sumar a la mobilització totes les organitzacions sindicals del país. De fet, moltes ja han evidenciat encara que sigui oficiosament el seu suport a l’acte reivindicatiu. Però n’hi ha d’altres que estan a l’espera que els respectius comitès executius avalin la convocatòria. En tot cas, la comunicació a Interior s’ha accelerat per tal de respectar els terminis que fixa la Llei de seguretat pública.

L’USd’A ha convidat a sumar-se a la mobilització, això sí, a tots els sindicats, a les formacions polítiques que ho consideren escaient i a la ciutadania en general. Es denuncia de forma generalitzada la pèrdua de poder adquisitiu que està patint la societat andorrana en general i, en particular i sobretot, els treballador i la classe mitjana del Principat.

Comentaris (12)

Trending