El PS exigeix al Govern que estableixi un full de ruta sobre l’avortament

Una vegada ja ha transcendit l’informe que fa tres anys va encomanar oficialment l’executiu -amb Cinca i Espot com a principals animadors-, els socialdemòcrates volen saber què pensa sobre el seu contingut i quines intencions té

https://youtu.be/xlOcyg738Yg

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol saber quines intencions té el Govern sobre l’avortament. Sia despenalització, sia legalització. Una vegada ha transcendit l’informe jurídic que fa tres anys va encomanar formalment l’executiu -amb els llavors ministres de Finances, Jordi Cinca, i Afers Socials, Interior i Justícia, Xavier Espot, com a principals animadors-, ara la consellera general socialdemòcrata Judith Salazar insisteix en demanar quins són els passos que pensa seguir el Govern.

Salazar ha entrat dues preguntes que formularà de manera oral aquest dijous durant la sessió de control a l’executiu. La parlamentària vol saber què pensa el Govern del treball jurídic realitzat pels advocats Tomàs Gui i Manuel Pujadas, i, després, reclama saber quina mena de full de ruta o com se li vulgui dir pensa seguir l’equip que encapçala Espot vist entre altres coses que hores d’ara ja les tres associacions feministes que hi ha al país estan alineades en demanar, com a poc, la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs.

Judith Salazar ha recordat que “tant la despenalització com la legalització” de l’avortament estan sobre la taula “almenys amb les esmenes del PS a la llei d’igualtat efectiva entre homes i dones”. Entre això i el posicionament dels col·lectius feministes i l’informe jurídic de Gui i Pujadas, el PS vol saber si el Govern “té intenció de modificar els passos a seguir” vist, també, que l’esmentat estudi que ha transcendit ara proposa una mena de ‘mètode’ que vindria a ser fer taca d’oli o gota malaia per tal que la regulació de la interrupció voluntària de l’embaràs acabi caient pel seu propi pes.

Comentaris (3)

Trending