El primer embolic per avançar amb la normalització de l’avortament ja és la data de la reunió

Govern assegura que ha descartat el 18 de gener com proposava el PS per començar a analitzar el compromís que Espot va assumir davant el Consell General

Xavier Espot es dirigeix a la bancada socialdemòcrata a l'hemicicle del Consell General.
Xavier Espot es dirigeix a la bancada socialdemòcrata a l'hemicicle del Consell General. ARXIU / EDUARD COMELLAS

El primer embolic per avançar cap a l’establiment del format per debatre com avançar en la normalització de la interrupció voluntària de l’embaràs ja és la data. Semblava clar que seria el 18 de gener. La petició per trobar-se l’havia formalitzat el grup parlamentari socialdemòcrata i la data proposada era el tercer dimarts del proper mes. Doncs sembla que no serà finalment el dia. O potser sí. Perquè sobretot des de Prat de la Creu es juga a fet i a amagar. I els socialdemòcrates han garantit “màxima discreció” al cap de Govern, Xavier Espot.

Encara avui, l’agenda del PS registrava el 18 de gener com a data per la trobada. La del Govern, suposadament, ja no. Fonts del gabinet del màxim responsable executiu han assegurat que pocs dies abans de Nadal es va enviar un correu electrònic als socialdemòcrates advertint-los que la data proposada en la carta tramesa després de la disponibilitat anunciada per Espot de tractar la qüestió de l’avortament fora dels focus mediàtics es descartava. “I no només queda aclarir la data sinó també veure el format, el lloc on es farà la trobada i, fins i tot, quines persones hi han d’acudir”. En aquest sentit, les fonts han assegurat que almenys d’entrada no està ni tan sols clar que en aquesta reunió preliminar hi acudeixi el cap de Govern.

Roser Suñé, Joan-Enric Vives i Xavier Espot: es busca una solució institucional.

Relacionat

La ‘recerca’ del mètode per normalitzar l’avortament tindrà un primer capítol el 18 de gener

A les diverses fonts socialdemòcrates consultades després que hagin sorgit dubtes sobre la trobada que l’entorn governamental mateix havia admès que s’havia previst, no els constava cap canvi en l’agenda. Tampoc havia de ser una reunió transcendental. Simplement, exploratòria. Començar a veure com es pot abordar el debat al tomb de l’avortament sabent que jurídicament hi ha marge constitucional per afrontar avenços sense haver de fer modificacions normatives de la rellevància d’un canvi de la Carta Magna.

Un dels dubtes que hi ha és si tot plegat respon a una maniobra de distracció davant el fet que hagi transcendit la data. Les fonts governamentals neguen aquest escenari. I deixen clar que la desestimació de la data proposada pel PS és anterior al fet que s’hagi publicitat el 18 de gener com a data per a la trobada. Cert, però, que es pretén ser el màxim de discrets possibles. De fet, aquesta és una demanda que diversos sectors socialdemòcrates han admès que va fer el cap de Govern i “respectarem la seva petició”. Ara bé, també han reconegut que a l’agenda hi figurava el 18 de gener. I han evitat donar qualsevol altre detall, com podria ser lloc o persones que hi haurien d’acudir.

Comentaris (1)

Trending