Els docents reclamen l’increment de l’IPC per als salaris “de tots els treballadors”

El SEP es desvincula de les crítiques governamentals a la manca de concertació social i remarca que cada integrant del Consell Econòmic i Social “ha treballat sobre dades diferents”

El SEP forma part del CES.
El SEP forma part del CES. ARXIU

Els docents exigeixen a Govern que no faci diferències entre sectors econòmics, i menys encara entre públic i privat, i reclamen que l’increment salarial estigui d’acord amb l’IPC per a tots els treballadors. Aquestes consideracions les fa la direcció del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) com a integrant del Consell Econòmic i Social (CES) i, per tant, com a defensor dels interessos de tot el col·lectiu de treballadors, no pas en aquest cas com a professionals de la docència o com a funcionaris.

Vistes els darrers neguits ciutadans o fins i tot el posicionament governamental en deixar clar que l’executiu ha hagut d’imposar un criteri i unes decisions davant la manca de concertació social, el SEP ha emès un comunicat per desvincular-se d’aquestes apreciacions o crítiques llançades per diversos membres del gabinet ministerial i han recordat que si no hi ha hagut consens, entre altres coses, ha estat perquè cadascuna de les parts que configuren el CES “ha treballat sobre dades diferents”.

“En el moment en que el nivell de vida puja per a tothom, els salaris han de pujar per a tothom, independentment del sector en el que es treballi”, resa la comunicació del SEP

En la comunicació es deixa clar que el SEP, “segons el reglament del CES, hi té representació com a sindicat majoritari i representatiu. La nostra tasca en el sí del CES no és defensar únicament al col·lectiu de docents si no vetllar per que es duguin a terme accions que afectin a la totalitat de treballadors i treballadores del país”. Es remarca també que “durant tot l’any 2022 hem portat propostes viables juntament amb la plataforma sindical per pal·liar la pèrdua del poder adquisitiu de la ciutadania (entre elles els lloguers i els salaris) de les que, en la seva totalitat, no s’han acceptat per part de l’executiu”.

El col·lectiu sindical dels docents també deixa clar que “sempre hem cregut oportú proposar mesures que apropin, a nivell retributiu, al sector públic i al privat ja que ambdós conformen la totalitat de treballadors i treballadores del país. Som de l'opinió que el nivell de vida ha pujat per tothom, no únicament per a un sector i, per tant, si hi ha una pujada de l’IPC per un sector hauria de ser de justícia que també s’apugés a la totalitat de treballadors i treballadores”. En aquest sentit el SEP indica que “no s’ha dut a terme aquesta tasca per part de qui ho podria fer, raó per la qual s’han proposat d’altres mesures des de la plataforma sindical per pal·liar la pèrdua del poder adquisitiu de la ciutadania”.

El cartell que presidia l'assemblea extraordinària del SEP.

Relacionat

El SEP assegura que Educació accepta fer ajustaments en l’accés a la carrera professional

En diverses negociacions en el sí del CES “tampoc hi ha hagut consens ja que, cada membre de la seva composició ha treballat sobre dades diferents i no s’ha volgut veure quina és la realitat general que estem vivint actualment”. Davant d’això, “des del SEP intentem apropar postures i no volem formar part de les conclusions extretes per part de l’executiu i exposades darrerament pel que fa a l’augment salarial que tindrà el funcionariat a partir del mes de gener de 2023 ja que creiem que, d’aquesta manera, encara es crearà un greuge major entre sectors i que està molt lluny de les nostres accions com a representants al CES”.

Finalment, el comunicat de l’organització sindical que aglutina bona part dels docents posa de relleu que “en el moment en que el nivell de vida puja per a tothom, els salaris han de pujar per a tothom, independentment del sector en el que es treballi”. Per aquests motius “i en unió amb la plataforma sindical”, el SEP anuncia, com ja era de suposar, que “estarem presents a la manifestació del 8 de desembre de 2022 per demanar i exigir accions reals i factibles per al conjunt de la ciutadania i per que Andorra torni a ser un país on la classe treballadora pugui viure i treballar amb dignitat”.

Comentaris (6)

Trending