Entra en vigor l’ampliació dels ERTOs a l’oci nocturn fins al 30 de juny

El decret, publicat a un BOPA excepcional aquest dilluns, canvia el marc legal que hi era vigent, i que únicament preveia la mesura fins al 31 de desembre

Interior d'una discoteca
Interior d'una discoteca Arxiu

La prolongació de les Suspensions Temporals del Contracte de Treball (STCT) i de les Reduccions de la Jornada Laboral (RJL) per a l’oci nocturn va entrar en vigor el dissabte, 1 de gener. El Decret ha estat publicat aquest dilluns a un BOPA extraordinari, i allargarà els ERTOs a les empreses fins al 30 de juny d’aquest 2022. La mesura, que ja s’havia fet pública fa unes setmanes, canvia el marc legal que hi era vigent i que únicament preveia aquestes ajudes fins a finals de l’any 2021.

Així doncs, i després del tancament temporal de l’oci nocturn a causa de la situació sanitària, aquest Decret dóna continuïtat al de l’1 de desembre del 2021, i que tenia vigència fins al 31 de desembre. Aquest reactivava els mecanismes que possibiliten els STCT i les RJL en els termes recollits a la llei per al sector de l’oci nocturn.

L'oci nocturn és ara per ara l'únic sector d'activitat tancat del tot.

Relacionat

Els ERTOs s’allargaran fins al 30 de juny de l’any que ve

Per tant, el Govern va anunciar fa unes setmanes la nova mesura i va aprovar el Decret el dimecres de la setmana passada. Així, expliquen que busquen minimitzar els efectes de la suspensió de l’activitat prolongant la possibilitat d’acollir-se als STCT i les RJL fins al 30 de juny d’aquest 2022. La sol·licitud es pot efectuar a la pàgina web de Treball i Ocupació pel canal habitual.

Comentaris (1)

Trending