Una cinquantena de casos de sextorsió durant el confinament

Reiteren que cal desconfiar de perfils massa afectuosos i en, cas de dubte per correu amb el servei

Un ordinador.
Un ordinador. Altaveu

La policia ha informat aquest dilluns per mitjà de les xarxes socials que hi ha hagut una cinquentena de casos d'extorsió sexuals des de l'inici del confinament provocat per la pandèmia de la Covid-19. En el seu compte de Twitter alerten que s'ha de desconfiar dels perfils massa afectuosos, i que en cas de dubtes cal contactar amb el correu electrònic consultesdetec@policia.ad.

La sextorsió, un tipus de xantatge per treure diners a la víctima sota l´amenaça de publicar les seves fotos íntimes practicant cibersexe, s´està triplicant en xifres, amb estratègies cada vegada més sofisticades, adverteixen els experts. L´increment de xarxes socials i de dispositius mòbils amb sofisticades càmeres per gravar a qualsevol moment i lloc i compartir després a Internet les imatges estan contribuint en gran manera a aquest augment de casos de ciberassetjament sexual.

La policia també ha alertat recentment de l'augment de casos  de suplantació de les pàgines web de diferents entitats bancàries, una pràctica coneguda com a ‘phishing’, i que és un intent de suplantació d’identitat on els ciberdelinqüents es fan passar per una empresa, institució o servei amb bona reputació, per enganyar i poder obtenir dades privades, com poden ser dades bancàries i les credencials associades.

Tal com informen des de la policia, en la majoria dels casos s’usa el correu electrònic com a principal via de transmissió d’aquest engany, però també es pot fer a través de les xarxes socials, d’enviament de SMS a telèfons mòbils i de trucades a fixes.

Comentaris (2)

Trending