Pla de xoc de la banca per reduir caixers i estalviar-se lloguers

Fins a final d’any se suprimiran una trentena d’expenedors de bitllets, es mantindran retolats els de les oficines i la resta tindran una ‘marca blanca’

-
-
Si veu troba que algun dels caixers del banc del qual és client s’està desmuntant o ja no el troba al lloc on estava habituat a retirar diners, no s’espanti. No és una qüestió estricta de la seva entitat. És un acord de la patronal. L’Agrupació de Bancs (ABA), l’ara denominada Andorran Banking, ha acordat un pla de reducció d’expenedors de bitllets. La intenció és racionalitzar el nombre d’equipaments i que les empreses s’estalviïn els diners invertits en els lloguers dels espais on fins ara estan col·locats.

Les oficines de cada entitat continuaran mantenint, com no pot ser d’una altra manera, els caixers automàtics. I els mantindran retolats amb la imatge del banc corresponent. En canvi, aquells caixers que estan o estaven en espais públics o privats però no directament vinculats a les entitats bancàries s’aniran reduint, s’aniran suprimint. La intenció, segons l’acord al qual hauria arribat l’ABA, seria retirar una trentena d’expenedors des d’ara i fins a final d’any.

Per exemple, sota la plaça Lídia Armengol, just a tocar de les dependències comunals d’Andorra la Vella, el caixer que hi havia ja no hi és. També se n’ha retirat ja almenys un a la Massana o s’estan suprimint alguns dels que hi havia en estacions de serveis o supermercats. No es retiraran tots els que hi ha en espais que no són els estrictament bancaris. Però aquests que no estiguin a l’interior o al redós de les oficines bancàries estaran retolats amb una marca blanca i sota la denominació d’Andorran Banking.

Les fonts consultades han explicat que una anàlisi feta per l’ABA ha evidenciat que al conjunt del país hi havia molts caixers donat que tots els bancs n’havien anat instal·lant. I que en molts indrets es duplicaven i fins i tot triplicaven. La qüestió és adoptar mesures de“racionalització i també una mica d’eficiència”. Sense negar que en alguns casos els lloguers suposaven –o suposen encara– una despesa important en lloguers.

Comentaris (5)

Trending