Pintat demana que el Tribunal de Comptes acudeixi al Consell a explicar la 'charlotada' del marc pressupostari

Comentaris

Pintat demana que el Tribunal de Comptes acudeixi al Consell a explicar la \'charlotada\' del marc pressupostari
Pintat demana que el Tribunal de Comptes acudeixi al Consell a explicar la \'charlotada\' del marc pressupostari

El grup parlamentari liberal demanarà una compareixença pública del Tribunal de Comptes a la comissió legislativa de Finances perquè expliqui "com va fer un informe avalant el marc pressupostari sense haver publicat els objectius d'endeutament" que s'han publicat aquest dimecres al BOPA. Josep Pintat, president del grup parlamentari Liberal, vol conèixer "quin tipus d'informe es va fer des del Tribunal de Comptes avalant el marc pressupostari? Tenint en compte que es va fer sense els objectius d'endeutament" i per aquest motiu "demanem una compareixença pública a la comissió de Finances, ja que el Tribunal no respon a les demandes d'informació dels consellers generals".

En aquest sentit, Josep Pintat també ha volgut deixar molt clar que la sessió del Consell sobre el marc pressupostari va ser "una 'charlotada' perquè es va fer sense objectius d'endeutament" i ha afegit "que no s'han fet les coses bé, no es va entrar el marc pressupostari en els terminis que marca la llei i no es van entrar els pressupostos amb el marc pressupostari que determina la llei i tot s'ha fet sense els objectius d'endeutament" que s'han publicat ara. Per últim, Pintat ha volgut remarcar "que aquests procediments demostren l'opacitat i la manca de transparència amb la qual treballa l'actual Govern" evitant facilitar informació als consellers generals i aprovant objectius d'endeutament per elaborar pressupostos que ja s'han aprovat.

Josep Pintat també s'ha mostrat sorprès per la coincidència de les xifres dels objectius d'endeutament amb la dels pressupostos aprovats al Consell, "Els objectius marcats pel Tribunal en referència als pressupostos de l'Estat és exactament la xifra que el Govern va presentar en la sessió de Consell sobre els pressupostos generals". Pintat també ha volgut posar l'èmfasi en l'excessiu retard en la presentació dels objectius, "el Tribunal presenta uns objectius d'endeutament pel 2016 al juliol, amb 9 mesos de retard i per un marc pressupostari i uns pressupostos que ja han estat aprovats el que demostra que les coses no s'estan fent gens bé.”

Comentaris

Trending