Pere López ja és de fet el candidat a cap de Govern del PS

El president del partit és l’única persona que presenta candidatura en un procés de primàries que l’obliga, ara, a presentar la firma de 25 militants en forma d’aval

Pere López demana dimissions per l’afer de l’aigua d’Escaldes-Engordany
Pere López demana dimissions per l’afer de l’aigua d’Escaldes-Engordany

El president del Partit Socialdemòcrata (PS) i líder parlamentari de la formació, Pere López, ja és, de fet, el candidat del partit per a les properes eleccions generals. Serà el segon cop que López opti a la prefectura del Govern. El conseller general és l’única persona que ha presentat candidatura per al procés de primàries, que ja no caldrà que es dugui a terme. La comissió de candidatures ja ha validat la proposta presentada per Pere López, que ara té una setmana per presentar l’aval, en forma de firmes, de 25 militants de la formació.

Dijous que ve, l’esmentada comissió es reunirà per analitzar les signatures que el candidat hagi presentat i, alhora, per validar-les. Una vegada completat aquest tràmit, López serà formalment declarat vencedor d’un procés de primàries que realment no s’haurà dut a terme i se’l nomenarà oficialment candidat a cap de Govern del PS de cara a les futures eleccions generals, que ningú, a excepció del màxim responsable governamental, Toni Martí, i de ben segur altres dirigents demòcrates no sap quan seran convocades.

Pere López Agràs és actualment conseller general del PS, adscrit al grup mixt. En les eleccions generals del 2015 va liderar la llista socialdemòcrata, lloc al qual també va accedir després de ser el guanyador de les primeres primàries obertes a tota la ciutadania que se celebraven a Andorra. Des de la passada tardor, també és president de la formació. Prèviament, havia estat conseller del comú de la Massana i ministre de Finances entre els anys 2009 i 2011, durant el Govern del PS.

Etiquetes

Comentaris

Trending