Tudó assegura que el creixement urbanístic d’Ordino “se n’ha anat de les mans”

La consellera de la minoria ha celebrat que s’engegui l’estudi social i ambiental per veure els efectes de la construcció, però li preocupa els resultats i les conseqüències que pugui tenir

Instants previs a la sessió de consell de comú d'Ordino.
Instants previs a la sessió de consell de comú d'Ordino. Pilar Candel

El comú d’Ordino, com ja van avançar els cònsols fa uns dies ha engegat un pla de sostenibilitat a la parròquia, per anar amb consonància amb la Reserva de la Biosfera. Dintre d’aquest projecte, s’ha sol·licitat un estudi social i ambiental per veure els efectes del creixement urbanístic i poder trobar-hi solucions. A la sessió de consell, però, la representant de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha afirmat que “la construcció ja se n’ha anat de les mans”, i que a la minoria li preocupa enormement les mesures i els resultats que es puguin desprendre de l’estudi.

Tudó ha celebrat la posada en marxa d’aquest estudi, que assegura que és una petició que ja fa temps que es tenia des de la minoria. Malgrat això, ha afirmat que “preocupa, i molt, el fet que surti que realment s’està descontrolant la construcció a la parròquia”, i ha sol·licitat “quines mesures es prendrien” en aquest cas. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha assegurat que el comú està disposat a fer modificacions al pla d’urbanisme, si cal, per trobar “l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i la conservació del medi natural”.

Des de la minoria, però, Tudó ha remarcat que hi ha molts projectes que han entrat a la parròquia sense tenir un estudi previ i sense valorar l’impacte que podien arribar a tenir. “Ens preocupa que un dels reclams que té Ordino, que és la preservació de les seves infraestructures, es perdi”, ha explicat la consellera. De fet, ha remarcat alguns, com l’estructura que s’està creant al costat de la Clota Verda, que ja no concorden amb l’estil arquitectònic. “La façana és tota de vidre, i no s’adequa per a res amb la parròquia i és el primer que es veu quan s’entra, no és que no m’agradi o que no sigui maca, és que no s’adhereix a la resta d’edificis”, ha indicat Tudó.  

De moment, aquest estudi seria un primer pas per poder millorar la situació a Ordino. Ha costat 11.000 euros al comú, i hauria d’estar enllestit en un màxim de tres mesos. “Els resultats que s’obtinguin hauran d’anar complementats amb altres actuacions, i farem les que calguin per preservar la parròquia”, ha assegurat Mortés. A més, el cònsol ha volgut tranquil·litzar, assegurant que de moment no hi ha res descontrolat, però que “veure’m de quina forma ho modulem per tal que no sigui tan accelerat com està sent en aquests moments”. Ha assenyalat que l’objectiu és conservar el patrimoni i assegurar que hi ha recursos suficients, com puguin ser hídrics, sent un element important a l’hora de la presa de decisions.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending