Els treballs del pla que ha de contribuir a revitalitzar la part alta d’Escaldes s’iniciaran al juny

La tasca encomanada pel comú a la Cambra de Comerç arrencarà amb un anàlisi qualitativa de la zona comercial elegida i això permetrà tenir una primera diagnosi

Un moment de la signatura de l'acord.
Un moment de la signatura de l'acord. COMÚ D'ESCALDES

El comú d’Escaldes-Engordany i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra han signat aquest dimecres un acord que té per objectiu impulsar un pla de revitalització comercial per a les zones perifèriques de la parròquia -essencialment la part alta immersa en el projecte Caldes i alguns altres nuclis antics. que permeti posar en valor els actius comercials existents a partir de l’especialització i la concentració en l’espai urbà. La previsió és que els treballs comencin el mes que ve. Arrencaran amb un anàlisi qualitativa de la zona comercial elegida i això permetrà tenir una primera diagnosi.

L’actuació, com ja va avançar l’Altaveu, afecta les avingudes de les Escoles, Copríncep de Gaulle, Pessebre, Fiter i Rossell, el carrer d’Engordany i la plaça de Santa Anna. Amb el treball que s’ha encomanat a la Cambra de Comerç es vol disposar d’un pla d’accions consensuat, a executar de forma continuada i a llarg termini, que permeti posicionar el comerç d’aquesta àrea de la parròquia i el posicionament com a territori.

Una imatge d'arxiu de l'avinguda del Pessebre.

Relacionat

Escaldes i la Cambra engeguen un pla d’acció de revitalització comercial de la part alta

Aquest pla es plasmarà en un full de ruta i contindrà tres fases d’execució. En la primera (treball de camp) s’analitzarà l’entorn comercial i l’entorn urbanístic així com les actuacions prèvies que s’han dut a terme en aquestes zones. Per fer-ho també es realitzaran entrevistes amb els principals agents implicats a nivell empresarial i associatiu i amb l’administració. En la segona fase es definiran les propostes d’acció i la seva priorització. Això inclou les propostes de millora pel que fa l’oferta de producte; les actuacions per potenciar l’atractivitat comercial i l’experiència de compra; l’atractivitat territorial i la mobilitat; i identificar les necessitats dels operadors i les disponibilitats per potenciar una estratègia conjunta. La tercera fase consistirà en detectar el grau d’implicació dels agents econòmics involucrats en relació a les mesures d’impuls i ordenació i les d’iniciativa privada.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, s’ha mostrat esperançada que aquest pla permeti ajudar a millorar els comerços de la parròquia. De la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Josep Maria Mas, ha destacat que el petit comerciant sol estar aïllat i que accions com aquesta generen interès i fan que els negocis avancin. El comú d’Escaldes-Engordany hi destinarà un màxim de 8.000 euros (més IGI), que suposa el cost íntegre del pla. Aquesta és una via per ajudar el comerç ja que els negocis no hauran de fer cap aportació per tenir el pla, tal com ha posat de manifest el cònsol menor, Quim Dolsa.

Comentaris

Trending