El termini per executar les obres de la llar dels jubilats pot variar entre dotze i divuit mesos

El comú ha convocat el concurs per tal d’adjudicar els treballs, que es preveu començar al setembre, però la complicada situació de materials al sector de la construcció fa impossible establir un temps exacte

Algunes persones dintre de la llar dels jubilats d'Escaldes.
Algunes persones dintre de la llar dels jubilats d'Escaldes.

Entre dotze i divuit mesos. Aquest és el termini que es baralla al comú d’Escaldes-Engordany per poder tenir les obres de la llar dels jubilats acabades. De moment, s’ha convocat el concurs per tal de trobar a l’empresa que se’n farà càrrec, i caldrà veure com evoluciona la situació de materials a la construcció per saber exactament quan es podrà gaudir d’aquest espai. Els treballs no es preveu començar-los fins al mes de setembre.

El plec de bases, publicat amb motiu de la convocatòria del concurs per a trobar l’empresa per fer les obres de la llar dels jubilats, continua contemplant dotze mesos com a termini per fer-les. De fet, s’estableix concretament com a temps màxim que tindria la constructora per tenir enllestit tots els canvis que es volen fer a la llar. Tot i això, el comú ja havia comunicat amb antelació que es podria allargar.

El temps de més que s’ha contemplat és fins als divuit mesos. És a dir, que no es podria tenir la llar dels jubilats fins a principis de 2024. Tot i això, des de la corporació s’espera que la situació s’hagi d’allargar tant, i que es pugui tenir abans d’aquesta data. De fet, expliquen que aquest allargament de les previsions s’ha fet amb marge de sobres, bàsicament, per no haver de quedar-se curt. Per tant, ben bé podria tenir-se abans d’acabar el 2023.

Plànol de l'estat actual de la llar dels jubilats d'Escaldes Engordany

Relacionat

Escaldes-Engordany construirà una nova planta a la llar dels jubilats

El motiu principal pel qual s’ha contemplat aquest retard ha estat la complicada situació que es viu actualment al sector de la construcció per l’abastiment de materials. Quan es va configurar el plec de bases encara no s’havia donat aquesta problemàtica, per això es va configurar tot per tenir-ho en un any. Malgrat tot, caldrà veure com evoluciona el panorama global i a Andorra per veure si es pot acomplir el plec de bases, o efectivament s’ha d’allargar.

Fins al mes de setembre no s’adjudicaran les obres, ja que s’ha de fer el trasllat dels jubilats cap a l’espai provisional que ocuparan durant la durada dels treballs. Les empreses interessades a portar a terme la construcció de la llar podran presentar-se fins al 17 de juny. No s’ha establert la data d’obertura de propostes, però, tenint en compte que s’han de començar al setembre, havia de ser abans de finalitzar l’estiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending