“Sorpresa” entre els comuns per l’oposició dels veterinaris al cens caní via ADN

Les corporacions, a través d’un comunicat, asseguren tenir un informe que respon als dubtes científics i tècnics que van plantejar els professionals

Una tifa de gos sense recollir
Una tifa de gos sense recollir

Els comuns que han acordat impulsar el cens caní via ADN per sancionar els propietaris incívics es mostren “sorpresos” per la reacció contrària d’una part del col·lectiu de veterinaris. A través d’un comunicat conjunt, les corporacions implicades en el projecte refermen que la voluntat es posar fi a aquests comportaments i no pas recaptatòria. A més, asseguren tenir un informe que respon als dubtes científics i tècnics plantejats pels professionals.

Des dels comuns s’ha volgut defensar el projecte de l’ADN caní, tot destacant que consideren que és la millor opció per actuar contra els amos d’animals que no recullen els excrements que les seves mascotes deixen als espais públics. “Tot i que les ordinacions comunals preveuen sancions, a la pràctica és molt difícil aplicar-les, ja que ningú contravé la normativa davant un agent comunal”, indiquen. Per això, i “davant les reiterades demandes dels ciutadans per acabar amb aquestes conductes i la falta de consciència” es va optar per aquesta iniciativa.

Des dels comuns es recorda que “l’empresa adjudicatària va fer un treball previ durant la tardor, amb visites  personalitzades a cadascuna de les consultes, i no va rebre cap oposició al projecte”. No ha estat, lamenten, fins a un cop iniciada la campanya “quan els veterinaris han fet aportacions que s’han pres en consideració i incorporat al desplegament”. Entre aquestes, l’allargament de la gratuïtat de les anàlisis d’ADN fins al 31 de desembre, l’establiment d’una tarifa única per als veterinaris de 18 euros per extracció o l’aplicació d’un formulari únic disponible a les consultes.

Una imatge de la campanya promoguda pels comuns -excepte Escaldes- sobre l'ADN caní.

Relacionat

Els veterinaris s’oposen a la identificació canina a través de l’ADN

Per això, admeten, “sorprèn observar com, un cop incorporades totes les seves demandes, una part del  col·lectiu ha decidit alçar-se en contra del cens caní a través de l’ADN i es neguen a portar a terme les extraccions per poder realitzar-lo”. Justament, per mirar de reconduir la situació, es preveu que el pròxim divendres es mantingui una trobada amb representants del col·lectiu.

Aquesta, de fet, havia de fer-se abans però s’ha acabat posposant a petició dels mateixos veterinaris. Durant la reunió, els representants de les corporacions parroquials entregaran un informe als professionals que”dona resposta als dubtes científics i tècnics que plantejaven”.

En el comunicat, es recorda que “la voluntat de posar en marxa el cens caní es va iniciar en el passat mandat, quan van analitzar la conveniència de portar-lo a terme, i que en cap moment no s’havien trobat amb cap oposició al projecte”. L’objectiu, remarquen, és vetllar per “la bona convivència a la via pública” amb una “millora de la higiene en els espais públics”. S’assegura que “en cap cas hi ha un afany recaptatori”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending