Sant Julià de Lòria i Terrassa signen un acord per organitzar un certamen d’audiovisuals

La primera edició d’Immaterials, que és com s’ha batejat la iniciativa, es durà a terme el novembre del 2022

L'acord s'ha signat aquest diumenge.
L'acord s'ha signat aquest diumenge. COMÚ DE SANT JULIÀ

El comú de Sant Julià de Lòria i l’ajuntament de Terrassa han signat aquest diumenge un acord de col·laboració per organitzar un certamen d’audiovisuals. L’entesa l’han rubricada el cònsol major, Josep Majoral, i la segona tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, juntament al Parc Audiovisual de la localitat barcelonina. La mostra s’anomenarà Immaterials.

 

Immaterials és un certamen d’audiovisuals i curtmetratges sobre artesania, cultura popular i patrimoni immaterial adreçat a totes les ciutats que formen la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, acompanyat d’actes com conferències i taules rodones sobre aquesta temàtica general o concreta.

La ciutat de Terrassa ha acompanyat Sant Julià de Lòria en els treballs de preparació de la candidatura a la Xarxa de Ciutats Creatives de l’UNESCO

La primera edició tindrà lloc el novembre de 2022, amb alguns actes presencials a Terrassa i d’altres a Sant Julià de Lòria, encara que també es té la intenció que pugui ser seguit de manera virtual. Les següents edicions es preveuen celebrar-se a les diferents ciutats de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

La ciutat de Terrassa ha acompanyat Sant Julià de Lòria en els treballs de preparació de la candidatura a la Xarxa de Ciutats Creatives de l’UNESCO. Un dels objectius a desenvolupar per Sant Julià de Lòria respecte a aquesta candidatura era un certamen de produccions audiovisuals al voltant dels patrimonis immaterials de ciutats i regions d’arreu del món.

En el cas de Terrassa és la cultura castellera, en cas d’Andorra i Sant Julià de Lòria és la tradició fallaire. Ambdós casos són reconeguts com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO i per aquesta raó es va decidir batejar el certamen amb el nom d’Immaterials. La bona sintonia entre Terrassa i Sant Julià de Lòria i el fet que la primera sigui Ciutat Creativa en Cinema des del 2017, van ser l’espurna que va encendre la idea d’una col·laboració en l’organització del certamen d’audiovisuals.

Comentaris (2)

Trending