Sant Julià de Lòria i Terrassa signen un acord per organitzar un certamen d’audiovisuals

La primera edició d’Immaterials, que és com s’ha batejat la iniciativa, es durà a terme el novembre del 2022

L'acord s'ha signat aquest diumenge.
L'acord s'ha signat aquest diumenge. COMÚ DE SANT JULIÀ

El comú de Sant Julià de Lòria i l’ajuntament de Terrassa han signat aquest diumenge un acord de col·laboració per organitzar un certamen d’audiovisuals. L’entesa l’han rubricada el cònsol major, Josep Majoral, i la segona tinent d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, juntament al Parc Audiovisual de la localitat barcelonina. La mostra s’anomenarà Immaterials.

 

Immaterials és un certamen d’audiovisuals i curtmetratges sobre artesania, cultura popular i patrimoni immaterial adreçat a totes les ciutats que formen la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, acompanyat d’actes com conferències i taules rodones sobre aquesta temàtica general o concreta.

La ciutat de Terrassa ha acompanyat Sant Julià de Lòria en els treballs de preparació de la candidatura a la Xarxa de Ciutats Creatives de l’UNESCO

La primera edició tindrà lloc el novembre de 2022, amb alguns actes presencials a Terrassa i d’altres a Sant Julià de Lòria, encara que també es té la intenció que pugui ser seguit de manera virtual. Les següents edicions es preveuen celebrar-se a les diferents ciutats de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

La ciutat de Terrassa ha acompanyat Sant Julià de Lòria en els treballs de preparació de la candidatura a la Xarxa de Ciutats Creatives de l’UNESCO. Un dels objectius a desenvolupar per Sant Julià de Lòria respecte a aquesta candidatura era un certamen de produccions audiovisuals al voltant dels patrimonis immaterials de ciutats i regions d’arreu del món.

En el cas de Terrassa és la cultura castellera, en cas d’Andorra i Sant Julià de Lòria és la tradició fallaire. Ambdós casos són reconeguts com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO i per aquesta raó es va decidir batejar el certamen amb el nom d’Immaterials. La bona sintonia entre Terrassa i Sant Julià de Lòria i el fet que la primera sigui Ciutat Creativa en Cinema des del 2017, van ser l’espurna que va encendre la idea d’una col·laboració en l’organització del certamen d’audiovisuals.

Comentaris (2)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.