Sant julià de Lòria es posa mans a l’obra pels actes dels 800è aniversari de Canòlich

Acabat l'aplec d'enguany, una comissió prepara les activitats culturals i religioses de l'any 2023

Comentaris

Vista de l'església durant l'aplec de dissabte passat.
Vista de l'església durant l'aplec de dissabte passat. SFGA / C.Esteve

L’aplec de Canòlich de dissabte ha marcat l’inici dels actes culturals i religiosos de celebració dels vuit segles de l’aparició de la Verge. La comissió pastoral de Sant Julià de Lòria ja hi està treballant i el rector de la parròquia, mossèn Pepe Chisvert ha demanat la col·laboració dels ciutadans per aportar idees i propostes.

La comissió pastoral ja fa dies que treballen en la preparació dels actes que seran els més importants després des de l'aby 1923 quan es va celebrar el 700è aniversari de la troballa de la Verge i el 1998 quan es van commemorar el 775 anys, ocasió en la qual l'aleshores bisbe Joan Martí Alanís va oficiar la coronació canònica. L'església va ser declarada bé immoble d'interès cultural l'any 2003.

El temple primitiu era l'església de l'antic nucli habitat de Canòlich, de l'existència del qual ja es té constància documental des del 1176, i que avui és inexistent, ja que a l'entorn només hi ha ha algunes bordes i un parador, a més de la casa que hi ha adossada a la capella.

L'objectiu de la comissió pastoral és que els ciutadans aportin propostes perquè el ventall d'actes sigui el més divers possible i que la celebració no es limiti a l'aplec que tindrà lloc el darrer dissabte de maig

Comentaris (1)

Trending