Sant Julià destina 88.000 euros per a la segona revisió del pla d’urbanisme

En aquest nou escrit es busca incloure diverses sol·licituds que s’han fet arribar des dels ciutadans, canvis per millorar la sostenibilitat i per treballar més fàcilment amb els privats

Comentaris

Edifici del comú de Sant Julià de Lòria.
Edifici del comú de Sant Julià de Lòria. Altaveu

Cada sis anys toca revisió del pla d’ordenació i urbanisme parroquial, i a Sant Julià de Lòria ja ha arribat el moment. El comú ha adjudicat la redacció de la segona revisió per 88.000 euros a l’arquitecte Joaquim Canadés Palau. En aquest nou escrit, que es tindrà a finals del tercer trimestre de l’any, s’inclouran alguns canvis no molt grans, però sí significatius i que milloraran el pla actual. Entre ells, i en les intencions de la corporació, figuren surgències dels veïns, millores en sostenibilitat i facilitar el treball conjunt amb els privats.

El cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, ha afirmat que l’objectiu d’aquesta revisió no és “canviar la parròquia”. Amb aquesta redacció, i amb els 88.000 euros que s’hi destinen, es busca intentar adaptar el pla “a allò que hem vist durant els darrers sis anys i que no funciona, o suplir certes mancances”. Durant els pròxims tres mesos, l’arquitecte haurà de treballar per poder incloure totes aquelles peces que, ara mateix, sembla que no acaben d’encaixar en l’urbanisme de la parròquia.

Un dels principals objectius és poder fer un urbanisme “consensuat” amb els privats. Segons explica Majoral, un exemple podria ser “deslliurar espais que ara són privats, i que passin a ser públics, un trasllat d’edificabilitat si és possible”. Aquest serà l’apartat que assegura que portarà “més enrenou, en el bon sentit de la paraula”. La finalitat és poder aconseguir, conjuntament amb els propietaris particulars, els terrenys que puguin ser més adients per als projectes comunals, i donar certes concessions a canvi. “Un exemple de fer urbanisme en aquest sentit podria ser, a canvi d’aquest espai que han perdut, deixar pujar una planta més”, ha indicat Majoral.

D’altra banda, amb els canvis al pla d’urbanisme també es busca seguir un camí més directe cap a la sostenibilitat. Aquest és un dels objectius que ja es tenen des del comú, i que ara també s’aplicarà a l’edificació. D’aquesta manera, la finalitat és aconseguir impactar el mínim possible i tenir present el canvi climàtic. “Hi ha moltes altres modificacions més administratives que també inclourem en aquesta revisió”, ha apuntat Majoral.

Comentaris (2)

Trending