Sant Julià acull dues sessions familiars de l’exposició ‘Art Camp Energia creativa per a la pau’

Es faran aquest dissabte, i el dia 14 a la Sala Sergi Mas, ubicada a les plantes superiors de Casa Comuna

Part de les obres exposades a l'Art Camp a Sant Julià.
Part de les obres exposades a l'Art Camp a Sant Julià. Altaveu

La societat dedicada a l’educació i formació ambiental, La Moixera conduirà els dies 7 i 14 de maig dues visites de caràcter familiar a la Sala Sergi Mas, ubicada a les plantes superiors de Casa Comuna, per donar a conèixer l’exposició 'Art Camp-Energia per a la pau'. L’activitat, organitzada pel comú amb el suport de la CNAU, consisteix en una visita on els infants i les famílies exploraran les obres a través d'un joc de descoberta. 

Guiats a través d’unes fitxes pedagògiques amb preguntes, proves i tasques senzilles, els infants hauran de buscar, observar, triar, comparar, etc., per entendre el sentit de l'exposició i els valors que transmet l’ArtCamp.  És un esdeveniment bianual que reuneix a Ordino creadors de tot el món i pretén a través de l’art fomentar el diàleg i la convivència. La mostra resulta molt eclèctica però alhora molt enriquidora, degut a la varietat d’estils, criteris i continguts. En aquest moment tan delicat pel qual passa la humanitat, en què sembla que els conflictes, la gana i les grans migracions de persones, en comptes de recular, van en augment, l’art pot esdevenir un camí per oblidar les diferències de raça, religió i origen.
 
En aquest sentit l’ArtCamp traspua diversitat i enriquiment cultural. Pretén facilitar, mitjançant l’art, l’intercanvi de valors que la Unesco fa universals al voltant de la cultura i de la pau. En cada ocasió, ArtCamp reuneix pintors que durant uns deu dies conviuen per compartir coneixements, descobrir cultures diferents i treballar en la concepció de les obres. Però sobretot per afavorir la comunicació per intentar reduir distàncies.

Algunes d’aquestes peces han format part de les exposicions itinerants que han permès donar a conèixer l’expressió artística dels participants a llocs tan emblemàtics com la seu de la Unesco a París, el Consell d’Europa a Estrasburg, l’OSCE a Viena o l’oficina de la Unesco a Venècia en el marc de la Biennal 2013. La segona de les sessions coincideix amb la finalització de la mostra que tanca el 14 de maig i es pot reservar al número de telèfon 744-044 o bé al correu consergeria@comusantjulia.ad 

Comentaris

Trending