Sant Julià obre un procés participatiu per a embellir el nucli urbà i hi destinarà 250.000 euros

Es realitzarà una enquesta telefònica a uns 500 ciutadans i es duran a terme diverses reunions, la primera el pròxim dia 22

Comentaris

Josep Majoral durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Josep Majoral durant la roda de premsa d'aquest dimarts. Bru Noya

El comú de Sant Julià de Lòria ha convocat un procés participatiu per l'embelliment de nucli urbà. El cònsol major, Josep Majoral ha dit que es tracta del segon procés i recull un punt del programa electoral. El primer procés va ser el parc infantil de Camp de Perot.

Majoral ha dit que aquest nou procés és molt més important que el primer i que és fonamental comptar amb l'opinió dels lauredians "perquè les necessitats d'una zona poden ser diferents la d'una altra". D'entrada s'està fent una enquesta a unes 500 persones i es tindran els resultats la setmana vinent. "La gent està responent molt bé", ha afegit Majoral.

Posteriorment es realitzaran reunions de treball --22 i 24 de novembre, les primeres-  que serviran per confeccionar un diagnòstic. Totes les trobades tindran lloc a la Sala Sergi Mas. També hi haurà una reunió telemàtica el dimarts 29 de novembre a les 21.30 h. Els resultats han d'estar llestos durant la primera quinzena de gener. El pressupost de l'embelliment que encara no està tancat és de 250.000 euros. L'anterior va ser de 105.000 euros.

Segons Majoral, "els objectius del procés participatiu passen per millorar la qualitat de la presa de decisions, perquè el fet de governar no sempre et dona la visió necessària sobre les necessitats reals de la parròquia”.

Per al mandatari lauredià, això millora la qualitat democràtica i implica al ciutadà en el dia a dia, i no només quan hi ha eleccions". El cònsol ha subratllat que també s’ha contactat amb diversos col·lectius com ara les escoles. “Copsar l’opinió del ciutadà és una línia d’actuació que portàvem al nostre programa electoral”, ha reblat.

 

Comentaris (8)

Trending