El PS d’Andorra la Vella alerta que ‘cuidar’ les voreres “no és estètica, és seguretat”

Els consellers de la minoria Sergi Gonzàlez i Lídia Samarra insisteixen que s’ha d’escoltar els ciutadans i remarquen que en tres dies han recollit una vintena de punts diferents de la parròquia on caldria actuar en les voravies

La campanya que ha posat en marxa el Partit Socialdemòcrata (PS) d’Andorra la Vella per recollir punts de la parròquia en què, a parer dels ciutadans, caldria fer una actuació decidida per la millora de les voreres, ha permès contactar els consellers de la minoria comunal amb ciutadans que directament han patit lesions pel mal estat de les voravies o que saben de casos que han acabat malament. D’aquí que el conseller Sergi Gonzàlez hagi remarcat que fer un manteniment adequat de les voravies, “fer prevenció”, “no és estètica, és seguretat, perquè tenim lesions”.

Gonzàlez i la també consellera Lídia Samarra han fet una petita compareixença davant les dependència del Servei de Circulació per fer un primer balanç de la campanya posada en marxa fa tres dies per recollir propostes ciutadanes en relació amb l’estat de les voreres. Els dos consellers han remarcat que estan “molt contents” que la majoria comunal hagi previst una partida d’un milió d’euros aquest 2022 per millorar les voreres -“ja feia temps que calia”, ha recordat Gonzàlez- però han recordat que cal escoltar els ciutadans per saber on s’ha d’actuar amb més preeminència.

El PS ha rebut una trentena d’imatges de trenta ciutadans diferents. Hi ha llocs repetits. Però, amb tot, hi ha una vintena d’espais on es considera que caldria actuar. Des del carrer Prat de la Creu a Riberaygua, passant per Ciutats de Valls o Santa Coloma

Gonzàlez i Samarra han explicat que el comú ja tenia un primer llistat de carrers on actuar. I que la minoria socialdemòcrata també va fer algunes aportacions suplementàries. Ara, amb les aportacions ciutadanes, es pensa ampliar els indrets on fer actuacions. El PS ha rebut una trentena d’imatges de trenta ciutadans diferents. Hi ha llocs repetits. Però, amb tot, hi ha una vintena d’espais on es considera que caldria actuar. Des del carrer Prat de la Creu a Riberaygua, passant per Ciutats de Valls o Santa Coloma, han destacat els dos consellers.

Les imatges que es vagin rebent seran aportades al comú com a llocs a tenir en compte. Els consellers han destacat la voluntat d’escoltar la ciutadania. Demanat al respecte, Gonzàlez ha explicat que mai no han rebut les dades sobre el volum d’informació que rep el comú en l’espai ciutadà del portal electrònic comunal. En conseqüència, tampoc saben els neguits principals que mostren els ciutadans.

Sergi Gonzàlez ha aprofitat l’ocasió per referir-se a l’APP recentment anunciada pel comú per poder abonar els tributs, les sancions i fer qualsevol altre pagament relacionat amb la corporació. En aquest sentit, el conseller comunal socialdemòcrata ha explicat que durant la campanya “nosaltres ja vam dir que teníem pràcticament preparada una aplicació per escoltar els ciutadans, per rebre els seus neguits. El concepte és diferent. El comú ha fet una APP per cobrar als ciutadans. I sí, després, també hi ha un apartat per comunicar incidències”.

Etiquetes

González, Carmona i Samarra, consellers del PS a Andorra la Vella.

Relacionat

El PS inicia una campanya a Andorra la Vella per identificar les voravies malmeses

Comentaris (7)

Trending