Por entre els veïns de la urbanització de la Plana per la velocitat amb què circulen alguns cotxes

Alerten del risc que corren quan van per la carretera, amb un límit de 40 quilòmetres per hora i que alguns vehicles “superen els 100” i denuncien la falta de resposta per part de comú i Govern

La velocitat està limitada a 40, però molts vehiles no la respecten.
La velocitat està limitada a 40, però molts vehiles no la respecten.

Els veïns de la urbanització escaldenca de la Plana treuen foc pels queixals. Fa temps, lamenten, que denuncien l’alta velocitat amb què molts vehicles circulen per la carretera que va cap a la Comella, sense que, ni des del comú ni des de Govern, es prenguin mesures. Alerten que ja han tingut ensurts, alguns amb danys materials inclosos, i tenen por d’algun incident més greu. A banda, també es queixen de la celebració de botellots a la zona i de l’abandonament dels camins.

Els residents a la zona no amaguen el seu enuig per la situació. El fet que els preocupa especialment és el trànsit a la carretera, que va des del pont de Ramio fins a la Comella, un volum que, a més, s’incrementa en moments puntuals del dia amb l’inici del curs escolar, ja que molts pares utilitzen la via per pujar els nens fins al col·legi britànic de l’antic alberg. Però, més enllà de la densitat, el que inquieta més és la velocitat que agafen algun dels cotxes.

Queixes també per la celebració de botellots i pel fet que no s’ha netejat un camí cap a Ramio bloquejat per arbres caiguts des d’una tempesta al juliol

“El límit és de 40 quilòmetres per hora”, expliquen, però asseguren que “hem vist com alguns passen dels 100”. Fins i tot, asseguren, “de nit es fan curses”. Això ha provocat ja diversos ensurts, ja que són molts els veïns que passegen per la carretera, per exemple, per anar amb gossos. També, fa uns mesos, es va registrar un incident, quan un dels seus cotxes va patir danys materials. Un altre vehicle, a gran velocitat, va acabar emportant-se el retrovisor.

“Hi ha senyals anunciant que es posaran franges de limitació de velocitat però mai s’han fet”, lamenten els veïns. A més, encara els indigna més el fet que les seves queixes, per ara, no tenen cap resposta. “De la policia ens deriven al comú i d’allà al Govern. Aquí ningú fa res”, denuncien, tot preguntant-se si “no faran res fins que atropellin algú”.

image0
El retrovisor trencat al mes de gener.

Un altre tema que amoïna és el fet que la zona és escenari habitual de botellots. “Cada setmana hem de trucar la policia”, afirmen. Després, lamenten, “tot queda ple de plàstic i ampolles buides, a més d’haver d’aguantar el soroll”.

Una darrera queixa fa referència a un camí que puja cap a Ramio. Una de les tempestes del juliol va fer caure un munt d’arbres sobre la via. I, des de llavors, es troba totalment intransitable. I, fins ara, no s’ha fet cap neteja.

image2
Els arbres caiguts al camí de Ramio.

Comentaris (15)

Trending