El Pas recupera l’esperit del concurs d’estàtues de neu amb una gran figura a finals de gener

El format tradicional de l’esdeveniment no es podia assegurar per la dificultat de fer venir artistes estrangers però tres escultors andorrans impulsaran una obra entre els dies 28 i 30

Una de les escultures fetes en un dels darrers concurs.
Una de les escultures fetes en un dels darrers concurs. COMÚ D'ENCAMP

El Pas de la Casa acollirà a finals de mes la creació d’una gran escultura de neu a la plaça de l’Església. És la forma d’adaptar el tradicional concurs a la situació sanitària provocada per la pandèmia, que fa impossible congregar els artistes de procedència internacional. En la iniciativa participaran tres escultors andorrans que faran la tasca al llarg del darrer cap de setmana de mes.

Cal recordar que el concurs d’estàtues es va iniciar al 1997 i s’ha convertit en un esdeveniment de referència a la localitat. L’any passat, però, no es va poder celebrar per culpa de la pandèmia. Hauria d’haver estat la 18a edició. Ara, en certa forma, es vol recuperar.

I s’aposta per un format diferent. Tenint en compte la dificultat per fer venir a Andorra artistes internacionals, s’ha optat per una activitat diferent. Tres escultors andorrans seran els encarregats de crear una gran figura de neu a la plaça de l’Església. El procés començarà el divendres 28 i haurà d’estar culminat el dia 30, al migdia.

“Aquesta activitat és un atractiu pels visitats al Pas de la Casa”, ha posat en relleu el conseller de Cultura del comú d’Encamp, David Cruz. Per això, es vol “reprendre el concurs tan aviat com la situació sanitària ho permeti”. De moment, “l’adaptem com a exhibició amb artistes del país”.

Els artistes escollits són Itziar Bádenas, Arnau Pérez-Orobitg i Emma Regada. Tots tres tenen experiència prèvia, ja que anteriorment han participat en el concurs d'escultures de neu, i han obtingut algun dels premis en les darreres edicions. S’han marcat com un repte important l’execució d'aquesta obra, per la seva dificultat tècnica davant del material i la climatologia.

La figura serà un dels secrets que s’anirà desvetllant durant tot el cap de setmana. El que sí ha explicat el conseller de Cultura és que “el tema que s'ha escollit està relacionat amb el mar, i s’ha seleccionat pel grau elevat de dificultat i el nivell de detall que s’haurà de reproduir en l’escultura”.

Etiquetes

Comentaris

Trending