El Pas de la Casa reparteix 700 racions d’escudella

La plaça de l’Església ha recuperat el repartiment tradicional, mentre que a Encamp se celebrarà el pròxim 22 de gener, a partir de les 13:00h a la plaça de Sant Miquel

Escudella de Sant Antoni a El Pas de la Casa
Escudella de Sant Antoni a El Pas de la Casa Comú d'Encamp

El Pas de la Casa ha acollit aquest migdia la celebració de l’Escudella de Sant Antoni. L’edició d’aquest any ha recuperat el format tradicional de repartició a la plaça de l’Església, ja que els darrers dos anys es va haver de fer amb un format tipus ‘stoplab’. A Encamp, però, el torn serà el pròxim diumenge, 22 de gener, a partir de les 13:00 h a la plaça de Sant Miquel.

Des de primera hora del matí s’ha treballat per tenir a punt les 700 racions que s’han distribuït entre els veïns del Pas de la Casa i els visitants. Seguint la recepta tradicional, s’han utilitzar 1500 mandonguilles, 350 litres de caldo, gallines, cansalada, arròs, fideus, cigrons i verdures. A banda de l’escudella, també s’ha donat pa i tortell als assistents.

El dinar de germanor ha comptat amb la presència de la cònsol major, Laura Mas, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, i els consellers Josefina Rodríguez, Nino Marot, Andreu Riba i Joan-Marc Pifarré. Mas ha destacat que l’escudella de Sant Antoni és una “festa molt arrelada” tant a Encamp com al Pas de la Casa i ha agraït “als treballadors del comú i a tota la gent que participa en l’elaboració de l’escudella, perquè gràcies a la seva ajuda i dedicació fan possible que la puguem gaudir”.

El 22 de gener serà el torn d’Encamp. A les 13:00 h, hi haurà Els Encants, on els manadors del comú, juntament amb el mossèn de la parròquia, subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc i d’altres productes. Com cada any, la recaptació anirà destinada a obres benèfiques a través de la rectoria parroquial. A les 13:30 h, es començarà a repartir l’escudella.

Els plats commemoratius d'enguany reten homenatge a l’Església de Sant Jaume dels Cortals i es poden adquirir a les oficines de Turisme o a La Valireta. El preu és de 8 euros i també es podran comprar el mateix dia de l’escudellada a la plaça de Sant Miquel.

Comentaris

Trending